Malformații ale uterului de care trebuie să afle orice femeie

Citeste tot despre: 

Organ extrem de important în sistemul reproducător, uterul este locul în care se va implanta și dezvolta apoi embrionul fertilizat, este casa în care acesta va crește. Câteodată însă, formele acestui organ muscular pot influența negativ dezvoltarea embrionului sau apariția sarcinii ori pot crea disconfort în timpul actului sexual.

Uterul are forma de pară, cu pereți musculoși, bine dezvoltați, și este situat în zona pelviană. Măsurarea dimensiunilor uterului face parte dintr-un control ginecolog amănunțit, ajutând la identificarea posibilelor probleme ginecologice, cum ar fi existența unui fibrom. Dimensiunile uterului, considerate normale, sunt 7,5-8 cm lungime, 5-6 cm în lățime și 2,5-4 cm în profunzime - se spune despre uter că este de mărimea pumnului unei femei.

Malformatii ale uterului

Existența unei anomalii a uterului nu ar trebui să împiedice apariția și formarea unei sarcini. Dar atunci când malformația există, este firesc să fie făcută o monitorizare mai atentă a sarcinii.

Cel mai des întâlnite anomalii ale uterului sunt:

Uter dublu sau didelf - este un uter cu două cavități, care pot avea propriul vagin și col uterin. Prezența unui astfel de uter determină scurgeri importante în timpul menstruației, dureri intense și, în unele cazuri, poate duce la infertilitate, avort, naștere prematură, poziție anormală a fătului. Femeia cu uter dublu poate duce o viață sexuală normală.

Uter unicorn - o malformație rar întâlnită în care uterul are doar jumătate din dimensiunea normală a unui uter și are un singur tub falopian. În acest caz, șansele de a duce o sarcină la bun sfârșit sunt de 50-60%.

Află continuarea doar pe clickpentrufemei.ro!

Ce probleme de sănătate ascund coşurile de pe faţă?

Ce se întâmplă dacă nu faci duș 2 zile

Loading...

Citește și

  • Femeile care aduc pe lume copii în afara mariajului riscă să aibă, în jurul vârstei de 40 de ani, mai multe probleme de sănătate în comparaţie cu cele care fac copii după ce se căsătoresc.

  • Înotul în piscine poate cauza numeroase afecţiuni ale pielii. Ele apar din cauza unei dezinfecţii incorecte sau insuficiente a apei. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune care sunt afecţiunile pe care le poţi lua de la ştrand şi cum să te fereşti de ele.

  • Conţin flavonoide, glucozide, tanin şi uleiuri esenţiale, substanţe care au efect benefic asupra organismului. Iată câteva afecţiuni remediate cu salcâm.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1