Măceșele previn virozele

macese.jpg

macese, imunitate, gripa, raceala, bila
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele întăresc organismul și-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor și gripelor.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Dacă știi că la schimbarea de sezon răcești adesea, ia în considerare remediile care conțin măceșe. Au o concentrație mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele și afinele.

Sirop de măceșe, pentru creșterea imunității

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele întăresc organismul și-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor și gripelor. De asemenea, siropul de măceșe combate anemia, favorizând producerea de globule roșii. Pentru a face sirop de măceșe îți trebuie 100 g de măceșe, 1 litru de apă, 100 g de zahăr. Peste măceșele zdrobite torni apa rece, cât să le acopere,  și le lași la macerat peste noapte. Strecori, adaugi zahărul și completezi cu apă până la 1 litru. Păstrezi siropul la frigider. Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ceaiul de măceșe îți ușurează digestia

Sub formă de infuzie, măceșele cresc rezistența organismului față de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreția biliară, are grijă de pereții stomacului și ai intestinelor. Pentru preparare ai nevoie de 2 linguri de măceșe, 1 cană cu apă, miere după gust. Torni apa clocotită peste măceșe și lași la infuzat până se răcește. O bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poți îndulci infuzia cu miere.

Află pe clicksanatate.ro ce remedii din măceșe sunt bune în hipertensiune și infecții urinare repetate!

Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline

Cele mai bune alimente pe care să le mănânci toamna

Loading...
 
 

Citește și

  • Ştim cu toţii despre „minunile" de care sunt în stare fructele de pădure, însă dintre toate, măceşele sunt cele care au grijă de organismul nostru, toamna. Ele ne întăresc imunitatea, ne protejează inima şi funcţionează ca nişte adevărate calmante. Iată de ce este bine să le consumăm.

  • Ce poate fi mai „călduros" în aceste zile cu temperaturi scăzute, decât o cană de ceai aromat?! Specialiştii vă recomandă infuzia de măceşe, atât de necesară în sezonul rece. Iată câteva „miracole" pe care le face acest ceai.