Lucruri pe care nu le ştiai despre spălatul pe dinţi

Ultima actualizare:

Statisticile arată că un român din cinci nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Iar mulţi nu se spală suficient de des sau de corect, astfel încât un român consumă 1,5 tuburi de pastă de dinţi pe an, în timp ce media europeană e de peste 3 ori mai mare. Medicul stomatolog Magdalena Ivănescu ne dezvăluie şi alte lucruri pe care poate nu le ştiai despre igienizarea danturii.

  • Primele informaţii despre spălatul pe dinţi datează din Egiptul Antic, iar periuţele de dinţi erau făcute pe atunci din păr de animale. 
  • Durata de spălare a danturii trebuie să fie de 3-5 minute, mai mult în cazul utilizării unei periuţe manuale şi mai puţin în cazul spălării cu o periuţă electrică. 
  • Limba trebuie şi ea curăţată în timpul periajului, iar folosirea aţei dentare şi a apei de gură ajută mult la o igienă orală corectă, prin urmare ar trebui folosite. 
  • Perierea trebuie să se facă suficient de mult pe fiecare zonă, însă fără a exagera. Un periaj incorect şi excesiv poate cauza iritaţii la nivelul gingiei şi poate duce chiar la erodarea smalţului, spune dr. Magdalena Ivănescu, igienist dentar la LLLDental. 
  • De asemenea, este bine de ştiut că nu influenţează în nici un fel cantitatea de pastă de dinţi folosită, fiind suficient un vârf pentru un periaj corespunzător. 

Dr. Ivănescu
Dr. Ivănescu
  • După masă este mai bine să aşteptaţi cu spălatul pe dinţi 40-60 de minute, mai ales dacă aţi consumat dulciuri. 
  • Copiii trebuie obişnuiţi cu spălatul danturii de la apariţia primilor dinţi. Cum e posibil să o înghită, pentru ei e necesar să achiziţionaţi o pastă fără fluor. 
  • Este greu de crezut, dar murăturile afectează puternic smalţul din cauza acidităţii lor rezultate în urma conservării, cauzând în unele cazuri uzura mai rapidă a dintelui. E recomandat să nu mâncăm murături mai mult de o dată pe zi şi atunci cu un aliment care să compenseze aciditatea.
  • Periuţa de dinţi se alege în funcţie de gingii: fină şi moale dacă suferi de inflamaţii ale gingiei sau dinţii au mobilitate crescută, normale dacă nu ai probleme deosebite şi de duritate mai mare, dacă eşti fumător sau băutor de cafea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net