Lista alimentelor care afectează creierul

CLIIMA20140528_0012_1.jpg

Și dieta bogată în grăsimi ”rele” are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive

Poate că ai auzit că o serie de alimente îmbunătățesc IQ-ul, însă știai că altele afectează creierul? În cele ce urmează, află ce produse nu este indicat să incluzi în dieta zilnică.

Zahărul

Deși atunci când consumăm zahăr avem impresia că ne putem concentra mai ușor, specialiștii atrag atenția că efectul nu este de durată. Din contră, o dietă bogată în zaharuri scade activitatea creierului, întrucât reduce capacitatea insulinei de a ajuta celule creierului să folosească zahărul pentru procesarea gândurilor și a emoțiilor.

Carnea roșie și untul

Și dieta bogată în grăsimi "rele" are un impact negativ asupra creierului, afectând funcțiile cognitive. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard pe un eșantion de peste șase mii de persoane arată că femeile care au mâncat în mod constant alimente bogate în grăsimi saturate au avut rezultate mai slabe la testele de memorie, spre deosebire de cele care nu au consumat grăsimi.

În plus, persoanele care au optat pentru dietele bogate în grăsimi mononesaturate au obținut rezultate mult mai bune. Cercetătorii susțin că aceste grăsimi au rolul de a menține sănătatea organismului, inclusiv a creierului.

Alimentele de tip fast-food

Alte studii arată că persoanele care consumă alimente de tip fast-food, își reduc coeficientul de inteligență în timp, spre deosebire de cei care au o alimentație sănătoasă, bogată în substanțe nutritive necesare creierului.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1