Legumele de vară alungă oboseala

Ultima actualizare:

Roşiile previn îmbătrânirea

Sursă utilă de fibre, de potasiu şi de vitamina C, roşiile sunt valoroase mai ales datorită licopenului şi a betacarotenului, substanţe antioxidante care previn cancerul, protejează pielea de îmbătrânirea timpurie şi de efectul nociv al razelor ultraviolete.

Aportul lor caloric este mic. O roşie de mărime medie are 30 kcal.

Cantitate zilnică recomandată: una-două roşii consumate proaspete în salate, peste care ai pus puţin ulei de măsline, care favorizează asimilarea licopenului.

Morcovii «luptă» contra ridurilor

Vitamina A şi vitamina C pe care le conţin morcovii fac din ei alimentele perfecte pentru gustările şi garniturile de vară. Au acţiune antioxidantă, previn apariţia ridurilor, uscarea pielii şi protejează epiderma de efectele nefaste ale ultravioletelor. Sunt ideali şi în diete, pentru că taie pofta de mâncare.

Cantitatea zilnică recomandată: 2-3 morcovi mici, proaspeţi pot fi consumaţi alături de peşte, în salate, fierţi sau piure (mai uşor de asimilat de cei cu boli gastro-intestinale).

Dovleceii împiedică retenţia de apă

Când vrei să te răcoreşti, n-ar fi rău să alegi să mănânci castraveţi sau dovlecei. Au 95% apă, foarte puţine calorii, vitamina C, B9, betacaroten. Îţi menţin pielea sănătoasă şi elimină problema retenţiei de apă din ţesuturi.

Cantitatea zilnică recomandată: un dovlecel sau doi-trei castraveţi feliaţi în salate. Dovleceii îi poţi face şi la grătar sau traşi la tigaie cu puţin ulei.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net