Legătura dintre mâncare și acnee

acnee.jpg

mancare acnee cosuri dermatologie grasimi
www.clicksanatate.ro

Nu doar odată ți-a dat bătăi de cap acneea. Mai ales acum că vremea începe să se încălzească, aspectul tenului capătă o atenție sporită. Se spune de ceva timp că suntem ceea ce mâncăm, dar oare să aibă vreo legătură mâncare cu apariția acneei?

Este celebru deja mitul conform căruia cu cât consumi mai multă ciocolată, chipsuri, alimente de tip fast food cu atât mai mari sunt șansele să te confrunți cu apariția acneei. Dar care să fie oare legătura dintre ele?

Chiar dacă majoritatea medicilor dermatologi nu confirmă informația conform căreia alimentația ar juca un rol deosebit de important în apariția acneei, tot mai multe cercetări vin să certifice ideea conform căreia tenul tău are de suferit de pe urma alimentelor procesate pe care le consumi zilnic şi într-adevăr este demonstrat ştiinţific faptul că alimentația este unul dintre motivele pentru care apare acneea.

Carbohidraţii rafinaţi un pericol pentru sănătate

În anul 2002 apărea un studiu în publicaţia "Archives of Dermatology"  care arăta clar că există o legătură între alimentaţie şi prezența acneei. Acest studiu a fost realizat pe un  eşantion de 1200 de persoane din Papua Noua Guinee, care aveau o dietă bazată pe vegetale şi carne slabă şi au constatat astfel că aceste persoane nu aveau probleme cu acneea.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

 

Citește și:

Ce efecte are muzica asupra creierului 

Dieta ayurvedică sau cum să restabilești armonia organismului

Loading...

Citește și