Leacuri la îndemână când vă pierdeţi mirosul

Miros.jpeg

Pierdrea mirosului
Pierderea mirosului poate avea mai multe cauze
Foto: Shutterstock

Mai ales la începutul primăverii, multe persoane se confruntă cu o situaţie stresantă: îşi pierd simţurile mirosului şi gustului.

Aceste persoane nu se mai pot bucura de aroma preparatelor culinare de casă, a florilor sau a parfumului preferat care, de obicei, îi ajuta să se relaxeze. Aşa cum susţin specialiştii europeni, omul poate să perceapă circa 10.000 de arome diferite. Când acest proces este perturbat de anumiţi factori, intervin tulburările olfactive.

Capacitatea de a mirosi, de asemenea, afectează abilitatea de a gusta. De aceea, fără simţul mirosului, papilele noastre gustative detectează doar câteva arome, iar acest lucru afectează calitatea vieţii.

Din ce cauze ne pierdem mirosul?

Specialiştii consideră că ne putem pierde mirosul din cauza unor afecţini precum: virozele respiratorii, traumatismele craniene, rinita alergică, acută sau cronică, sinuzita şi deviaţia de sept.

Totodată, pierderea mirosului poate fi un semnal care anticipează instalarea unor boli grave: diabetul, depresia, Alzheimerul, Parkinsonul sau o afecţiune hepatică.

În mod firesc, atunci când constatăm că pierderea mirosului persistă, trebuie să consultăm un medic specialist. În timp, câteva remedii naturiste, folosite corect, au atenuat şi chiar au vindecat acest disconfort.

Iată leacurile salvatoare dacă v-ați pierdut mirosul

Tratamentul intern şi extern cu Bitter suedez

Intern: Într-un pahar de 100 ml cu ceai de gălbenele adăugaţi câte zece picături de Bitter suedez preparat din 32 de plante; beţi acest amestec de trei ori pe zi, un interval de o lună.

Extern: Puneţi câte cinci picături de Bitter suedez într-un pahar cu 50 ml de apă plată şi tamponaţi nările pe interior de trei-patru ori pe zi. Acest tratament se administrează în paralel cu cel intern.

Inhalaţii cu infuzie de muşeţel

Musetel.jpg

Musetel
Mușețelul are nenumărate proprietăți
Foto: pixabay.com

Preparaţi o infuzie dintr-o lingură de muşeţel şi 500 ml de apă şi respiraţi deasupra vasului de la o distanţă de circa 30 cm. În timpul tratamentului, trebuie să aveţi capul acoperit cu un prosop, încât aburul inhalat să-şi facă efectul şi să nu se risipească la distanţă mare de vas.

Un excelent cocktail de plante

Preparaţi o infuzie din urzică, anghinare şi gălbenele (câte o linguriţă din fiecare) şi 600 ml de apă. Prima ceaşcă se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul pe parcursul zilei. Terapia trebuie urmată cel puţin două luni. S-a constat că leacul ajută la detoxifierea ficatului şi redă mirosul treptat.

Terapie cu suc de lămâie şi portocală

Amestecaţi în părţi egale, zeamă de lămâie, de portocală şi apă. Din acest amestec turnaţi cu pipeta câte două picături în fiecare nară, de trei ori pe zi, un interval de 12 -14 zile.

Loading...