Leacuri incontestabile împotriva mahmurelii

ceai_de_sunatoare_cu_miere_images.jpg

Sunătoarea și mierea alungă rapid mahmureala
Sursa foto: Arhiva Click

Totdeauna, sărbătorile și evenimentele plăcute din viaţa de familie ne oferă multe prilejuri de bucurii, dar şi cumplite stări de disconfort: greață, dureri de cap, vomă. Pentru ca mahmureala, care apare după petrecerile cu băuturi alcoolice, să nu alunge voia bună, o putem îndepărta cu ajutorul celor mai eficiente leacuri naturiste, verificate de sute și sute de persoane care au trecut cu bine testul provocat de antimahmureală.

Împotriva mahmurelii, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă în lucrarea sa:”Cartea sănătății noastre”  o serie de remedii naturiste eficiente, care se aplică uşor în practică :

Ceaiul verde la concurență cu cafeaua

 Nutriționiștii au constatat că ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. O licoare excelentă care conține ceai verde se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere, 200 ml de apă minerală plată şi 500 ml de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

Ceaiul din coajă de banană alungă efectele alcoolului  

Un alt ceai care alungă mahmureala se prepară din coaja unei banane. Se pune la fiert coaja unei banane în 500 ml de apă. După primul clocot, ceainicul se ia de pe foc, iar ceaiul se bea fierbinte.

Infuzia de ghimbir ”doctorul” antimahmureală

Printre leacurile incontestabile în caz de mahmureală se numără infuzia de ghimbir,  deoarece înlătură senzaţia de vomă, durerile de cap şi greaţa.  Ceaiul se prepară dintr-o linguriță rasă de ghimbir  și o cană de apă fierbinte. Planta se fierbe un minut, apoi se lasă la infuzat timp de 4 minute. Infuzia se poate îndulci cu miere, după gust.

Sunătoarea și pătrunjelul combat rapid mahmureala

Fitoterapia apreciază că sunătoarea şi pătrunjelul se numără printre cele mai eficiente leacuri care combat efectele excesului de alcool. De exemplu, infuzia de sunătoare ( care se prepară din două lingurițe de sunătoare uscată și o cană de apă fierbinte, în care se adaugă puţină sare) are rezultate imediate. Pentru cei care vor să-și revină după un consum prea mare de alcool, la fel de eficientă este o salată preparată din pătrunjel, asezonată cu suc de citrice.

Produsele stupului anulează efectele beției

Apicultorii au constatat că produsele stupului sunt leacuri excelente care anulează efectele beţiei. În astfel de situaţii, victima alcoolului trebuie să mănânce o felie de pâine stropită cu 15 picături de propolis. Efectul nu se lasă aşteptat: după cel mult 30 de minute, persoana în cauză scapă de orice disconfort provocat de excesul de alcool.

Înainte de petrecere, beți un ceai îndulcit cu miere

Mierea este un pansament gastric de excepţie! Dacă se administrează două linguriţe de miere într-o cană cu ceai, înainte de petrecere, efectele alcoolului sunt minime.

Cercetătorii britanici recomandă cel mai bun remediu contra beției

În urma unui studiu, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că un remediu fără egal pentru mahmureală este o felie de pâine unsă cu unt şi cu miere, după care se bea un ceai fierbinte. La o concluzie similară a ajuns şi Royal Society of Chemistry, care a precizat că remediul cel mai bun pentru persoanele mahmure este reprezentat de un mic dejun care include miere sau un sirop foarte dulce. Aceste alimente ajută organismul slăbit să-şi refacă rezervele de potasiu, sodiu şi fructoză, eliminând mahmureala.

John Emsley, membru al Royal Society of Chemistry, unul dintre autorii

studiului, a precizat că: ”Beţia vine de la alcool, iar mahmureala este efectul acidaldehidelor. Acestea sunt substanţe chimice toxice care rezultă în urma procesării alcoolului în organism şi care generează dureri de cap, ameţeli şi vomă. Mahmureala dispare treptat, pe măsură ce acidaldehidele sunt transformate în substanţe chimice mai puţin toxice”.

 Sucul de mandarine  combate senzația de greață și indigestia

O altă soluţie eficientă ce combate greața și indigestia este sucul proaspăt de mandarine. Aceleași efecte au și fructele, consumate proaspete. .

Ce trebuie să mai consume mahmurul

Apa şi vitaminelefac minuni după o beţie! Mahmurul trebuie să consume multă apă minerală, vitamine din complexul B şi vitamina C,  dar şi minerale, precum calciu şi magneziu. Supele de legume sau de pui, acrite cu lămâie sau cu borş sunt remedii pentru astfel de situaţii.  

Un remediu popular-zeama de varză

O băutură folosită frecvent, după petreceri, este zeama de varză sau moarea, aşa cum i se mai spune în popor. Din leacul acesta popular se bea câte un pahar din oră în oră. În acelaşi scop se consumă şi murăturile, conservate în saramură, deoarece sarea combate deshidratarea provocată de consumul de alcool.

Jiguja, leacul secolului XXI pentru mahmureală

Pentru persoanele care nu mai acceptă remediile din bătrâni există un leac modern –Jiguja. Este vorba despre o băutură obţinută dintr-un extract de plante orientale. Licoarea este considerată de specialişti ca fiind leacul secolului douăzeci şi unu pentru mahmureală. Metoda de prelucrare a ingredientelor este unică pentru că, în timpul procesării, se păstrează intacte principiile active ale plantelor din compoziţia acestei băuturi reconfortante. Jiguja este benefică şi pentru persoanele care depun eforturi fizice şi intelectuale intense.

Leacul-minune se poate procura de la magazinele plafar.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1