Leacuri contra retenției de apă

Ultima actualizare:

    Zonele unde adesea  se acumulează  apa sunt mâinile,  picioarele, cavitatea  abdominală şi plămânii
Zonele unde adesea se acumulează apa sunt mâinile, picioarele, cavitatea abdominală şi plămânii

Există mai multe cauze ale retenţiei de apă în ţesuturi. Poate să fie stresul cotidian, oboseala – dar vinovate pot fi şi afecţiuni hepatice, cardiace, endocrine sau cele renale. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ ce remedii naturale o combat!

Decoct de păpădie

Păpădia stimulează secreţia biliară, normalizează circulaţia sângelui şi sporeşte cantitatea de urină în decurs de 24 de ore. Se foloseşte sub formă de infuzie sau de decoct. Pentru decoct, se adaugă 1-2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită (frunze sau flori) într-o cană cu apă care începe să clocotească, se fierbe totul în continuare, la fic mic, 10 minute. Când se răceşte, se strecoară şi se bea lichidul pe parcursul unei zile.

Infuzie de coada-şoricelului

Leacurile din coada-şoricelului sunt bune pentru retenţia de apă din cauze hepatice sau cardiace.  Conţine uleiuri volatile de leac, are proprietăţi puternic antiseptice şi acţionează blând asupra ficatului. Ceaiul se prepară din 2 linguri de plantă la 2 căni de apă clocotită. Se bea pe parcursul unei zile. Poate fi folosit şi în combinaţie cu alte plante cu efect diuretic. Pentru retenţia din cauze cardiace e indicat să se folosească în combinaţie cu păducelul.

Decoct de coada-calului

Conţine acid silicic şi săruri minerale, care îi dau proprietăţi remineralizante. Are acţiune antimicrobiană şi săruri de potasiu şi de aceea e folosit ca antiseptic şi diuretic în bolile renale. Decoctul se prepară din 4-5 linguriţe de plantă mărunţită adăugate într-un litru de apă care a dat în clocot. Se fierbe totul la foc mic, 10-15 minute, se strecoară şi se bea lichidul pe parcursul zilei.

Ceai de cozi de cireşe

Conţinutul de potasiu, de derivaţi flavonici şi de tanin recomandă cozile de cireşe pentru acţiunea lor diuretică. Ceaiul se prepară astfel: o mână de codiţe se adaugă într-un litru de apă şi se lasă la fiert 15 minute. Lichidul strecurat se bea călduţ pe parcursul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net