Lavanda, planta care te relaxează

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lavanda te trimite în primul rând cu gândul la parfum, însă această plantă are numeroase efecte pozitive atât asupra corpului, cât şi asupra psihicului. Un lucru este sigur: în orice formă ar fi preparată, fie că vorbim de ceai, uleiuri sau prăjituri, lavanda este întotdeauna asociată cu ideea de relaxare şi bunăstare.

Inamicul stresului. Striveşte câteva flori de lavandă cu degetele şi inspiră parfumul eliberat sau masează-ţi tâmplele cu puţin ulei natural de lavandă. Parfumul acesteia acţionează împotriva stresului, ameliorează anxietatea şi tensiunea în mod natural. 

Combate insomnia. Ceaiul făcut dintr-o mână de flori de lavandă este la fel de eficient ca şi ceaiul de muşeţel în combaterea insomniilor. De asemenea, pentru a avea un somn liniştit, puteţi apela la săculeţii cu flori de lavandă uscată, pe care îi poţi pune sub pernă şi al căror parfum asigură linişte şi relaxare totală.

Alungă depresia. Uleiul esenţial de lavandă este un excelent tonic pentru sistemul nervos. Aşadar, este eficient în combaterea migrenelor, depresiei, agitaţiei şi a stresului emoţional.

Ajută la concentrare. Aroma proaspătă de lavandă înlătură senzaţia de epuizare mentală şi nelinişte, aducând un plus de energie activităţilor desfăşurate.

Repară arsurile şi iritaţiile pielii. Dacă ai pielea uscată, iritată şi arsă în urma expunerii prelungite la soare, uleiul de lavandă sau spray-urile pe baza de lavandă te ajută să scapi de mâncărimi şi usturime şi hidratează pielea în profunzime, redându-i strălucirea.

Alungă durerile de stomac. Digestia lentă şi arsurile apar ca rezultat al creşterii numărului de bacterii din stomac. Antioxidanţii din lavandă, mai exact polifenolii, au capacitatea de a reduce numărul acestor bacterii. Astfel, prăjiturile, iaurturile, ceaiurile, toate capătă un gust extraordinar şi te ajută să scapi de problemele digestive.

Are proprietăţi antiseptice. Te-ai julit sau te-ai tăiat cu un cuţit? Poţi aplica puţin ulei de lavandă pe rană. Acesta are proprietăţi antiseptice, aşadar te protejează împotriva infecţiilor şi ajută la refacerea ţesuturilor, conform www.farmaciata.ro.

Piele tânără. Lavanda e recomandată şi ca ingredient în produsele cosmetice, pentru a preveni apariţia acneei, ridurilor, psoriazisului sau altor inflamaţii la nivelul pielii.

Tratează afecţiunile respiratorii. Câteva picături de ulei de lavandă aplicate în zona gâtului sau a pieptului pot ajuta în problemele respiratorii. Durerile de gât, strănutul, răceala, astmul, sinuzita sau laringita pot fi tratate cu acest remediu natural. Extractul de lavandă e folosit în compoziţia multor vaporizatoare sau aparate de inhalat folosite în cazul răcelilor sau al virozelor.

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net