Lăptişorul de matcă creşte starea de bine

sante22-23-shutterstock_639455113.jpg

Se recomandă cure de cel mult 6 săptămâni (primăvara şi toamna), în doze zilnice de 1-2 grame

Produsul apicol cu cel mai complex şi variat profil nutriţional, lăptişorul de matcă, poate fi alegerea ideală mai ales toamna.

E un adevărat rezervor de vitamine, enzime, minerale, oligoelemente, aminoacizi, fiind recomandat atât tinerilor, cât şi persoanelor mai în vârstă. Regenerează organismul, îi îmbunătăţeşte starea generală şi previne îmbolnăvirile.

Sistemul imunitar

Prin substanţele conţinute, înlătură oboseala fizică şi psihică. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că îmbunătăţeşte funcţiile metabolice şi contribuie la detoxifierea organismului. De asemenea, îmbunătăţeşte starea generală a organismului şi ajută la depăşirea stărilor depresive. Este foarte eficient în cazul anemiei şi anorexiei, fortificând starea fizică şi crescând vitalitatea organismului.

Memoria

 Lăptişorul de matcă s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea stării psihice, creşterea randamentului intelectual şi îmbunătăţirea memoriei. Este de mare folos şi în cazul depresiilor, îmbunătăţeşte starea, elimină insomnia şi reduce stresul şi stările anxioase, deoarece este bogat în vitamina B, numită şi vitamina fericirii.

Colesterolul

Lăptişorul de matcă nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat, deoarece are capacitatea de a ţine sub control nivelul colesterolului din sânge.

Răceala şi gripa

Lăptişorul de matcă acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice, fiind de ajutor şi în ameliorarea alergiilor.

Problemele digestive

Este foarte util şi în ameliorarea problemor gastro-intestinale. Acest nepreţuit produs al stupului este şi un ajutor în protejarea ficatului, iar asociat cu miere şi polen luptă cu succes împotriva ulcerului gastric şi duodenal.

Artrita

Substanţele conţinute au capacitatea de a combate inflamaţiile din organism. În caz de artrită, artroză, lăptişorul de matcă stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor şi favorizează refacerea ţesuturilor cartilaginoase.

Bolile degenerative

Lăptişorul de matcă are în compoziţie acetilcolină, substanţă cu rol important în transmiterea impulsurilor nervoase. Cercetările în domeniu au demonstrat că opreşte procesele degenerative la nivelul sistemului nervos şi ajută la refacerea celulelor distruse.

Pielea

Nu în ultimul rând, graţie proprietăţilor sale regeneratoare şi tonifiante, lăptişorul de matcă se regăseşte în compoziţia -cremelor, loţiunilor, măştilor ce se adresează tenurilor ridate sau lipsite de supleţe, conform www.alegesanatos.ro. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1