Laptele scade riscul de diabet

Ultima actualizare:

    S-a constatat că persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic în sânge prezentau cel mai mic risc să dezvolte un diabet.
S-a constatat că persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic în sânge prezentau cel mai mic risc să dezvolte un diabet.

Cu cât consumaţi mai multe lactate, cu atât scade riscul de diabet, spun cercetătorii americani. O componentă a laptelui ar putea reduce mult riscul de apariţie a bolii. 

Acidul trans-palmitoleic, care se găseşte îndeosebi în produsele lactate, precum laptele, brânza, iaurtul şi untul, ar reduce riscul de a face diabet de tip 2, arată un studiu realizat de cercetători americani, timp de 20 de ani.

S-a constatat că persoanele care aveau cel mai ridicat nivel de acid trans-palmitoleic în sânge prezentau cel mai mic risc să dezvolte un diabet.

Această constatare ar trebui susţinută de teste clinice în vederea elaborării unui demers terapeutic. Potrivit autorului,acest acid are un efect protector deosebit de puternic, mai puternic decât celelalte mijloace pe care le ştim benefice împotriva diabetului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net