Laptele de migdale, alternativa la laptele de vacă, este bogat în Omega 3 și minerale

Ultima actualizare:

    Laptele de migdale e benefic pentru adulți și copii Foto: pixabay.com
Laptele de migdale e benefic pentru adulți și copii Foto: pixabay.com

Laptele de migdale este o alternativă la laptele de vacă şi este bun pentru persoanele care manifestă intoleranţă la lactoză. Bogat în acizi graşi Omega 3, în vitamina E şi în minerale precum: zinc, potasiu, magneziu şi fier, acest tip de lapte este foarte hrănitor, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi muscular, dar ajută şi la pierderea în greutate.

Laptele de migdale poate fi preparat de  noi în casă și trebuie consumat în funcție de problemele de sănătare pe care le avem.    

Ce spun cercetătorii despre puterea terapeutică a migdalelor

 Migdalele, fructele oleaginoase din care se  prepară un sortiment de lapre natural, au  fost studiate cu mult interes de cercetătorii din lumea întreagă. ”Aceste fructe şi-au dovedit proprietățile terapeutice din vremuri îndepărtate și până astăzi. Egiptenii  foloseau migdalele cu mii de ani în urmă pentru efectele lor benefice aduse sănătăţii şi frumuseţii. Dieta care conţine migdale este o binecuvântare pentru sănătate, pentru menţinerea greutăţii corporale de-a lungul anilor şi pentru frumuseţea tegumentului”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ”Efectul nucilor oleaginoase asupra sănătății.”.  

Argumentele specialiștilor referitoare la beneficiile migdalelor

Cercetările recente susţin că beneficiile migdalelor sunt uimitoare pentru menţinerea stării de sănătate.  În această privinţă, specialiştii europeni aduc numeroase argumente: sâmburii de migdal se digeră foarte uşor şi coboară rapid nivelul zahărului din sânge, vinovat de îngrăşare şi de apariţia diabetului. Mai mult, toate tipurile de migdale induc o stare treptată de saţietate şi menţin o creştere foarte lentă a zahărului în sânge care provine de la alte alimente.Nutriţioniştii susţin că laptele preparat din migdale acţionează în mod indirect asupra formării grăsimilor, previn senzaţia de foame, evitând accentuarea acesteia şi în cazul celor care-şi propun să urmeze un regim alimentar sever, dar nu rezistă ispitei. Consumul frecvent de lapte de migdale menține greutatea corporală şi silueta, deoarece potolește pofta de mâncare şi în cazul gurmanzilor. Astfel, consumând laptele de migdale vom avea o dietă echibrată, fără să facem eforturi suplimentare în această privinţă.

Laptele de migdale reglează nivelul colesterolului

Cercetătorii susțin că migdala, ingredientul principal din care se prepară valorosul sortiment de lapte,  este considerată o sursă excelentă de nutrienţi şi de energie. Migdala, această nucă gustoasă, conţine acizi graşi mononesaturaţi (acidul oleic şi palmitoleic), remedii eficiente care contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) şi la creşterea colesterolul bun. Cercetătorii apreciază că dieta mediteraneană, atât de bogată în acizi graşi mononesaturaţi, previne apariţia bolilor coronariene, dar şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Ce substanţe active conţin migdalele

Migdalele sunt un izvor de substanţe active: vitamine: E, C, D, K,  complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. De aceea, studiile demonstrează că un consum zilnic de 20-25 de migdale (circa 40 de grame) sau două cești de lapte de migdale, acoperă 12% din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului şi 35% din necesarul de vitamina E, antioxidantul care previne apariţia cancerului. În acelaşi timp, această cantitate de lapte de migdale echivalează cu cantitatea de calciu conţinută de un sfert de ceaşcă de lapte.

Laptele de migdalele, benefic pentru o varietate de afecţiuni

Totodată, în compoziția laptelui de migdale se regăsește şi triptofanul, aminoacidul care, împreună cu vitamina B6 joacă rolul de antidepresiv un aminoacid care, împreună cu vitamina B6, joacă un rol antidepresiv la nivelul sistemului nervos. De asemenea, un consum zilnic de lapte de migdale atenuează atât problemele minore (cum ar fi pielea uscată), cât şi altele destul de grave, de tipul cancerului. De asemenea, concentraţia de proteine, de fibre şi de grăsimi monosaturate din compoziţia laptelui de migdale stimulează digestia şi combate constipaţia. 

Laptele de migdale ajută la buna funcţionare a creierului

De asemenea, cantitatea semnificativă de acizi graşi esenţiali Omega 6 şi de fosfor, prezentă în compoziţia migdalelor, contribuie la dezvoltarea și la buna funcţionare a creierului. De aceea, laptele preparat din aceste nuci este benefic şi pentru copii. De aceea, terapeuţii recomandă părinţilor să includă laptele de migdale în alimentaţia copiilor.

Laptele de migdale recomandat și femeilor însărcinate

Nutriţioniştii susţin că este bine ca şi femeile însărcinate să consume zilnic lapte de migdale, deoarece aceste fructe conţin acid folic, un nutrient dovedit în prevenirea naşterii premature şi în afecţiunile congenitale la făt.

Uleiul de migdale, eficient pentru sistemul circulator și digestiv

Pentru efectele pozitive asupra sistemului circulator și a tractului gastro-intestinal, terapeuţii recomandă și consumul uleiului de migdale, care poate fi procurat de la magazinele Plafar. Totodată, acest tip de ulei are proprietăți analgezice care ameliorează durerrea de gât, tusea, unele forme uşoare de ulcer şi este de ajutor şi în afecţiuni ale vezicii urinare sau ale intestinelor.

Reţeta săptămânii

Laptele de migdale


    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: Un pahar de 250 g de migdale, 1 litru de apă, scorţişoară, miere, vanilie, cacao, după gust.

Preparare: Seara, puneţi migdalele în apă, să se înmoaie. Dimineaţa, scurgeţi apa care a rămas şi turnați migdalele într-un blender. În zece minute, laptele este gata! Puteți să-l amestecați cu scorțișoară, vanilie, cacao și miere, după gust. Se consumă două cești de lapte pe zi sau după recomandarea terapeutului. Pulpa migdalelor rămasă după prepararea laptelui nu trebuie aruncată; aceasta poate fi folosită la prepararea unei creme.   

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net