La ce pericole te expune statul la calculator

durere.jpg

durere de spate, durere cervicala, pozitie corecta, coloana vertebrala, exercitii fizice
Durerile cervicale se pot adesea extinde spre braț sau mână.
www.clicksanatate.ro

Statul foarte mult la calculator poate avea efecte negative asupra sănătății coloanei tale vertebrale, în special asupra zonei cervicale.

Din păcate statul în fața calculatorului mai mult de 30 de minute poate avea repercusiuni asupra spatelui tău.
Astfel că, numărul cazurilor de hernie de disc cervicală sunt în creștere, tot mai multe persoane acuzând dureri atât la nivel cervical cât și lombar.
Atunci când stai la birou, nu te mai concentrezi asupra poziției coloanei vertebrale și ai tendința să adopți poziții vicioase precum aplecatul foarte mult spre calculator ce atrage o curbură anormală a coloanei și favorizează totodată și apariția problemelor la nivel ocular. Lipsa mișcării la cel puțin 30 de minute de stat pe scaun este un alt factor ce contribuie la tasarea vertebrelor.

Nu orice durere cervicală înseamnă prezența unei hernii

Medicul chirurg turc Cenk Ermol, specialist în neurochirurgie al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, afirmă faptul că durerile cervicale apar mai ales la persoanele cu un volum mare de muncă mai ales în fața calculatorului, însă totodată afirmă și faptul că nu orice durere la nivel cervical este cauzată de hernierea unui disc din zona respectivă.

În principiu, durerile cervicale apar în urma unor cauze mecanice sau a unor afecțiuni ale coloanei vertebrale. Poziția incorectă menținută pe tot parcursul zilei favorizează apariția contracturilor musculare ce adesea provoacă dureri de spate în zona în care musculatura devine tensionată.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte probleme îți poate crea lucrul prelungit la computer!

Fumatul nu este singurul obicei nociv

Protejează-ți picioarele de bătături

Loading...
 
 

Citește și