La ce boli te predispun îndulcitorii artificiali

stevia.jpg

indulcitor, stevia, inlocuitor zahar, dulce, extract de stevie
Teoria potrivit căreia dacă înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali reușești să slăbești este una falsă.
www.clicksanatate.ro

Vrei să faci o schimbare în alimentația ta și ai hotărât să înlocuiești zahărul cu îndulcitori articifiali? Știi la ce boli te predispune consumarea acestora timp îndelungat?

Oamenii de știință de la Centrul pentru inovare în domeniul asistenței medicale George & Fay Yee, din cadrul Universității Manitoba, Canada, au realizat o analiză sistematică la care au participat în total 400.000 de persoane pe o perioadă medie de 10 ani, tocmai pentru o mai bună înțelegere a asocierii dintre consumul de îndulcitori artificiali și efectele negative pe termen lung asupra greutății corporale și a sănătății cardiovasculare.

Astfel studiile nu au avut un efect consistent al îndulcitorilor artificiali asupra pierderii din greutate, iar cercetările în acest domeniu efectuate pe o perioadă mai lungă au scos în evidență o asociere între consumul de îndulcitori artificiali și o creștere sporită a riscului de îngrășare, de hipertensiune, diabet, boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.

Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii au ajuns la concluzia că teoria potrivit căreia dacă se înlocuiește zahărul cu îndulcitori artificiali reușești să slăbești este una falsă. Mai mult de atât în anumite cazuri, îndulcitorii au avut efecte similare cu cele ale laxativelor, fapt ce poate provoca un dezechilibru în organismul uman.

Ce sunt îndulcitorii artificiali

O modalitate de a înlocui consumul de zahăr, produs destul de controversat mai ales pentru că folosit în exces poate favoriza creșterea glicemiei și surplusul de kilograme, producătorii din această industria folosesc tot felul de substanțe pentru a obține un gust dulce care să înlocuiască cu succes gustul zahărului.

Află pe clicksanatate.ro mai multe despre îndulcitorii artificiali!

Îmbunătățește-ți memoria cu remediile din shilajit!

Florentina Ivancov Văcăreanu, cardiolog: „Inima poate fi afectată dacă tragi tare la sală 2 luni după care renunți la mișcare”

 

 

Loading...

Citește și

  • Când spunem zahăr, ne gândim la ceva dulce şi bun pe care-l savurăm ori de câte ori avem ocazia. Atenţie, însă! Specialiştii ne atenţionează că zahărul poate face mult rău organismului, mai ales dacă este rafinat.

  • indulcitori alimentatie riscuri beneficii sanatate

    Unele persoane folosesc îndulcitorii artificiali pentru că nu conțin calorii și pentru a elimina zahărul din alimentație. Totuși, acești înlocuitori ai zahărului sunt subiectul unor controverse.