Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu ne protejează de Covid. Ce recomandă autoritățile

femeie-masca.jpg

Femeie care poartă mască de protecție
Masca de protecție purtată corect este una dintre cele mai simple metode de prevenire a infecției cu Covid-19
Citeste tot despre: 

Jumătate dintre măștile vândute pe piața din România nu protejează împotriva coronavirusului, susține Ministrul Economiei. Potrivit lui Virgil Popescu, ANPC a identificat numeroase nereguli în acest sens. Ministrul le recomandă tuturor să cumpere produsele românești, care sunt cele mai bune de pe piață.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că în urma controalelor făcute de ANPC s-a constatat că măștile de import aflate pe piață nu protejează împotriva Covid-19 și au o calitate îndoielnică și recomandă oamenilor să achiziționeze produse românești. 

"Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia", a spus ministrul, potrivit Agerpres, citată de Digi24.

ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianţi care aveau la raft astfel de măşti neconforme, iar în luna noiembrie a emis noi alerte pentru astfel de produse. 

Citește și:

Cum poți să verifici dacă o mască de protecție este sigură și conformă. Ce spun medicii

Ministrul Economiei a sfătuit oamenii să cumpere măşti româneşti

"Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă", a completat Popescu.

El le-a cerut retailerilor şi reţelelor de farmacii să nu mai permită la comercializare produse neconforme.

"Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează", a adăugat reprezentantul Guvernului.

Citește și:

Experţii medicali sunt tranşanţi: «Trebuie să purtăm masca şi în spaţiile închise, şi afară»

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1