Învaţă să recunoşti accidentul vascular cerebral. Opinia medicului

Citeste tot despre: 

Anual, 1 din 5 persoane moare din cauza unui accident vascular cerebral. Este bine să ştim care sunt simptomele acestei complicaţii ameninţătoare de viaţă.

Accidentul vascular cerebral (AVC) se produce atunci când o arteră blocată sau ruptă determină lipsa bruscă a sângelui oxigenat în creier. Atunci când sângele bogat în oxigen nu poate ajunge la celulele nervoase dintr-o anumită regiune a creierului, acestea suferă deteriorări sau mor. Există două tipuri de AVC: accidentul vascular ischemic, provocat de un blocaj arterial, cauzat, de regulă, de un cheag de sânge în creier sau în vasele de la nivelul gâtului. Accidentele ischemice reprezintă 90% din totalul accidentelor vasculare. Al doilea tip este accidentul vascular hemoragic, care este mai rar, dar mai grav. Acesta se produce ca urmare a unei sângerări în creier, prin ruperea unui vas de sânge sau a unei dilatări apărute pe un vas de sânge subţiat.

În fiecare an, zeci de mii de persoane din ţara noastră suferă un prim AVC. În 60% dintre cazuri, acesta este fatal. Accidentele vasculare provoacă 20% din totalul deceselor şi sunt prima cauză majoră de handicap. În România trăiesc aproximativ 1 milion de bolnavi care au suferit un AVC.

Află mai multe detalii, aici! 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1