Insomnia îmbolnăveşte inima

Citeste tot despre: 

Insomnia, o afecţiune de care suferă peste o treime din populaţia lumii, creşte riscul de declanşare a crizelor cardiace, afirmă autorii norvegieni ai unui studiu publicat în Statele Unite ale Americii, conform Mediafax.

Acest studiu tinde să confirme cercetările precedente, mai puţin ample, care asociau insomnia cu hipertensiunea arterială.

Savanţii norvegieni susţin că riscul de declanşare a crizelor cardiace creşte cu un procent cuprins în intervalul 27% - 45%, în funcţie de cât de gravă este insomnia de care suferă o persoană.

Pentru studiul lor, cercetătorii au stabilit trei mari simptome ale insomniei cu o evaluare corespunzătoare a riscului cardiac.

Primul dintre ele, care corespunde dificultăţii de a adormi în fiecare seară, pe parcurs de o lună, creşte riscul de producere a crizelor cardiace cu 45%.

Al doilea simptom - dificultatea de a rămâne adormit aproape în fiecare noapte pe parcurs de o lună - creşte riscul de producere a unui atac de cord cu 30%.

Al treilea simptom - când pacientul nu se simte odihnit după ce se trezeşte, timp de mai mult de o dată pe săptămână - creşte acest risc cu 27%.

Mai citeşte:

Află cum te poate îmbolnăvi ceaiul, fără să îţi dai seama

3 alimente pentru un somn liniştit

Scapă de stres şi de boli cu uleiuri aromatice!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1