Îndulcitorii artificiali, între beneficii și riscuri

Ultima actualizare:

    Aspartmul este o combinație între 2 aminoacizi și este de 200 de ori mai dulce ca zahărulwww.clicksanatate.ro
Aspartmul este o combinație între 2 aminoacizi și este de 200 de ori mai dulce ca zahărulwww.clicksanatate.ro

Unele persoane folosesc îndulcitorii artificiali pentru că nu conțin calorii și pentru a elimina zahărul din alimentație. Totuși, acești înlocuitori ai zahărului sunt subiectul unor controverse.

Îndulcitorii artificiali se găsesc din plin în sucuri şi în unele alimente, în special în dulciuri. Cei mai cunoscuți îndulcitori sunt aspartamul, zaharina şi sucroza. Aceste substanţe de sinteză pot fi folosite cu încredere de către diabetici, deoarece nu cresc nivelul de zahăr din sânge.

Multe persoane înlocuiesc zahărul cu îndulcitori artificiali pentru că vor să slăbească, însă oamenii de știință israelieni de la Institutul de Știință Weizmann susţin că aceștia favorizează obezitatea, pentru că organismul nu mai are capacitatea de a controla apetitul. Astfel, corpul cere mai multă hrană decât are nevoie, ceea ce înseamnă că mănânci mai mult, deci te îngrași.

Aspartamul, de 200 de ori mai dulce decât zahărul

Unul dintre cei mai utilizați îndulcitori artificiali, aspartmul, este o combinație între 2 aminoacizi, fenialanina și acidul aspartic, fiind de 200 de ori mai dulce ca zahărul.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului de îndulcitori

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net