Igiena intimă în exces? Iată care sunt riscurile!

Deşi igiena intimă feminină este o metodă eficientă de prevenire a infecţiilor, în exces ea poate duce la apariţia altor neplăceri. Află din rândurile următoare care sunt acestea, dar şi cum le poţi evita!

Creşte riscul de apariţie a infecţiilor

Produsele folosite frecvent pentru igiena intimă pot distruge în timp flora vaginală, este concluzia unui studiu recent la care au participat aproximativ 1.200 de femei active sexual. O parte dintre ele au folosit o dată la două zile produsele destinate igienei intime, în timp ce celelalte participante au avut grijă de igiena intimă de două ori pe săptămână.

La finalul cercetării, specialiştii au observat că participantele din prima grupă aveau un risc cu 40% mai mare de a suferi de vaginită (inflamaţie a vaginului). În cazul în care protecţia naturală a organismului este afectată de igiena intimă excesivă creşte şi riscul de apariţie a bolilor cu transmitere sexuală.

Păstrează echilibrul florei vaginale

Efectul negativ al excesului de igienă intimă este şi mai mare în cazul în care persoana foloseşte produse agresive. În astfel de situaţii, numărul lactobaciliilor (bacteriile responsabile de păstrarea unui mediu vaginal normal) este afectat în mod direct, ceea ce creşte şi riscul de apariţie a diverselor probleme ginecologice.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Loading...
 
 

Citește și

  • Problemă considerată ca fiind specifică mai mult lumii a treia, igiena incorectă se întâlneşte, de fapt, chiar şi în societăţile dezvoltate. Asta pentru că microbii există unde te aştepţi mai puţin: pe telefonul mobil, pe uşa frigiderului şi pe butoanele liftului.

  • Datorită sensibilităţii sale aparte, zona intimă are nevoie de o igienă delicată şi corectă. Mulţi dintre noi nu acordăm atenţia cuvenită acestui aspect, riscând să ne expunem infecţiilor.

  • „Nici prea mult, nici prea puţin" este un sfat bun de urmat atunci când vorbim despre toaleta organelor genitale. Ce să faci pentru o igienă intimă corectă îţi spunem mai jos!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1