Iaurt şi mentă împotriva arsurilor solare

Citeste tot despre: 

A venit vara şi toată lumea vrea să arate perfect în vacanţă. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, vă oferă câteva reţete naturale pentru rezolvarea celor mai frecvente probleme ale tenului.

Tonifierea pielii

Amestecaţi o lingură de alge marine, două linguri de ulei de cocos şi câteva picături de suc de lămâie. Se lasă la înmuiat 30 de minute şi se face masaj 15 minute pe faţă şi pe gât.

Pete şi înfăţişare obosită

Aplicaţi o pastă obţinută din pudră de nucşoară macerată timp de şase ore în lapte de vacă.

Ten gras

Amestecaţi două linguri de pudră de mazăre, două linguri de apă de trandafiri, un sfert de lingură de suc de lămâie.

Lăsaţi la înmuiat 30 de minute, apoi aplicaţi pe faţă şi lăsaţi să acţioneze 15 minute.

Piele uscată

Aplicaţi o pastă dintr-o linguriţă de pudră de mentă, o lingură de argilă şi o lingură de iaurt. Lăsaţi până se usucă, apoi spălaţi cu apă rece.

Riduri

Faceţi o pastă din 10 frunze de mentă şi două linguri de castravete terciuit. Aplicaţi pe faţă şi aşteptaţi până se usucă. Spălaţi cu apă rece. Acest amestec este util pentru îndepărtarea excesului de sebum.

Eritem solar

Lăsaţi la macerat în iaurt timp de două ore mentă pulbere sau mentă proaspătă mărunţită, apoi amestecaţi cu argilă până când obţineţi o pastă. Aplicaţi pe faţă şi tamponaţi periodic cu o compresă umedă pentru a nu se usca.

Patru leacuri contra coşurilor

Amestecaţi turmeric în apă de trandafiri ca să obţineţi o pastă pe care trebuie să o aplicaţi pe faţă în fiecare seară timp de câteva zile. Astfel veţi reuşi să scoateţi coşurile din rădăcină.

Aplicaţi comprese cu busuioc macerat în apă rece.

Aplicaţi pe zonele afectate o pastă obţinută din făină de mazăre, lapte şi puţin suc de lămâie.

Lăsaţi la macerat timp de două ore frunze de coriandru pulbere, scoarţă de salcie şi obligeană în suc de cocos proaspăt. Aplicaţi pe zonele afectate şi spălaţi înainte de uscarea completă.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1