Iată cum să pregăteşti cel mai bun şi sănătos grătar

Ultima actualizare:

În primul rând, este foarte important să respecţi regulile de igienă. De aceea, asigură-te că ai la îndemână suficientă apă potabilă.

„Oamenii pun mâna pe carnea crudă, dar apoi nu au cu ce să se spele sau o fac necorespunzător“, atrage atenţia nutriţionista Corina Zugravu.

În ceea ce priveşte prepararea cărnii, specialistul spune că în urma arderii cărbunelui sau a lemnului, se degajă substanţe cancerigene, care se impregnează în carne.

De aceea, pentru a limita acest risc, foloseşte brichete speciale pentru grătar, pe care le găseşti în comerţ.

De ce peştele e mai bun decât puiul

„Nu se pune carnea direct pe flacără, ci se aşteaptă ca focul să ardă mocnit. Este de preferat să se aleagă carnea cât mai slabă, care trebuie să fie tăiată subţire, pentru a se pătrunde bine“, spune Corina Zugravu. Nutriţionista explică şi ce se întâmplă în cazul în care ai ales carnea de pui pentru grătar.

„Puiul e greu de preparat, nu se pătrunde bine la articulaţii şi e risc mare de toxiinfecţie cu bacteriile Salmonella şi Campylobacter. Mai degrabă este bun peştele sau o carne slabă de purcel. Ar merge şi piept de găină dezosat“, afirmă medicul.

CITEŞTE AICI ALTE SFATURI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net