Iată cinci afecţiuni care îţi spun că eşti stresată

Ultima actualizare:

    Stresul creşte riscul apariţiei unor afecţiuni grave
Stresul creşte riscul apariţiei unor afecţiuni grave

Crezi că stresul nu te poate afecta fizic? Te înşeli! Află că o viaţă agitată şi stresantă poate declanşa afecţiuni dintre cele mai grave printre care disfunţiile erectile, căderea părului, probleme dentare etc. Iată topul 5 al celor mai alarmante semne care ar trebui să te pună pe gânduri.

1. Căderea păruluiEste normal ca părul să cadă, asta înseamnă, de fapt, regenerarea lui. Cu toate acestea, atunci când eşti stresat, cad mai mult de 100 de fire, cât este firesc pe zi, iar tu poţi pierde, astfel, între jumătate şi trei sferturi din podoaba capilară. Această cădere masivă de păr, de cele mai multe ori indusă de stres, nu este imediată. Pot trece şi câteva săptămâni sau luni de la situaţia stresantă. Dacă gestionaţi bine stresul, în timp pierderea părului nu va mai fi o problemă.

2. Afecţiuni dentarePeriajul dentar regulat, folosirea aţei dentare şi vizitele periodice la medicul stomatolog sunt foarte importante pentru sănătatea dentară. Cum ne dăm seama care sunt afecţiunile dentare provocate de stres? În timpul nopţii sau chiar al zilei persoanele stresate pot strânge sau scrâşni din dinţi. Acest tic nervos, denumit bruxism, nu numai că deteriorează dantura, dar poate provoca şi probleme ale articulaţiei temporo-mandibulare, persoana acuzând ulterior dureri severe de maxilar şi gât.

3. Afecţiuni ale pieliiAcademia Americană de Dermatologie consideră că sentimentele şi gândurile pot afecta aspectul pielii. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de stres, care poate agrava afecţiuni preexistente, inclusiv acnee rozacee, psoriazis, dar poate duce şi la deshidratarea pielii.

4. Disfuncţii sexuale Efectele stresului pot ajunge şi în dormitor. Majoritatea bărbaţilor se pot confrunta cu disfuncţia erectilă, însă când se întâmplă frecvent ar trebui făcute mai multe investigaţii pentru a găsi cauza. Apariţia disfuncţiei erectile poate avea la bază şi diverse afecţiuni sau stresul cronic. Acesta poate contribui, de asemenea, la pierderea dorinţei sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei.

5. InsomieAproape nimic nu este mai frustratnt decât tulburările de somn. Stresul poate fi una dintre cauzele acestora: nu poţi adormi, nu te trezeşti odihnit, te trezeşti frecvent noaptea şi nu mai ai somn. Încearcă să te eliberezi de stres prin exerciţii fizice regulate, hobby-uri plăcute şi mult timp petrecut cu cei dragi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net