Iată cele mai bune surse de proteine vegetale

Citeste tot despre: 

Hrana ta se bazează mult pe vegetale şi ţi-e teamă de carenţa de proteine? Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul să nu simtă lipsa cărnii.

Soia reduce colesterolul

Este alimentul adorat de vegetarieni pentru că este foarte bogat în proteine. Puteţi consuma lapte de soia, pastă de soia şi tofu. Soia reduce colesterolul şi scade riscul apariţiei unei boli cardiace, reprezentând totodată o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine din complexul B şi acizi graşi de tip omega 3.

Ovăzul, sursă de fibre

Ovăzul este cel mai hrănitor dintre toate cerealele. Fulgii şi făina integrală de ovăz sunt recomandate în insomnii, dureri de cap, anemii, gută sau dislipidemii.

Ovăzul ne furnizează la fel de multe proteine ca grâul, 6-9% grăsimi şi 60% carbohidraţi, având totodată şi un conţinut bogat în vitaminele din grupul B, fier, seleniu, magneziu, calciu, fosfor, fibre alimentare.

Nuci, migdale şi seminţe

Pentru o dietă echilibrată, trebuie să introducem în meniul zilnic nuci, alune, migdale, fistic, seminţe, toate bogate în proteine şi grăsimi de origine vegetală.

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm zilnic până la 40-50 de grame de alune, nuci sau fistic. Le putem combina, dar nu trebuie să depăşim această cantitate, pentru că fructele oleaginoase îngraşă.

Citeşte şi:

4 alimente de care are nevoie ficatul

Ceaiul de măceşe, bun pentru ficat

Ştii ce efecte terapeutice are ceapa?

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1