Iată ce să mănânci ca să nu îmbătrâneşti

Ultima actualizare:

Să înaintezi în vârstă nu înseamnă neapărat să îmbătrâneşti; poţi fi tânăr la 70 ani şi foarte bătrân la 20 ani. Iată câteva „remedii" antiîmbătrânire care sunt la îndemâna oricui.

Ia-ţi zilnic porţia de vitamina C

Vitamina C este indispensabilă menţinerii unui tonus fizic şi psihic ridicat, a unei stări de tinereţe „veşnică". Consumă zilnic: lămâi, pătrunjel, portocale, pepene galben, lobodă, rodii, fructe de pădure, broccoli, ardei iute etc.Consumă peşte de două ori pe săptămână (somon, ton, sardine, scrumbie).Alege cereale integrale şi consumă (fulgi de ovăz sau grâu, orez brun, orz verde etc.).Elimină viciile: fumatul, alcoolul, sedentarismul, nopţile nedormite.

Stresul îmbătrâneşte corpul şi creierul

Spune STOP stresului! Stresul e responsabil de o multitudine de boli, grăbind vertiginos instalarea „bătrâneţii". În acest moment, stresul e flagelul secolului, el accelerând nu numai procesul de îmbătrânire al corpului, dar şi al creierului. De aceea, aveţi grijă de „motoraşul" dumneavoastră cu: vitamina A, vitamina C, complexul vitaminei B, vitamina E etc.

Fă-ţi periodic analizele

Nu lăsa ca starea de bine aparentă să vă amâne programările periodice la medic. Nu uitaţi că cele mai multe boli sunt total asimptomatice până-n ultimul stadiu.

Ceaiul verde arde caloriile

Încearcă să reduci grăsimile animale. Adoptă o alimentaţie săracă în grăsimi animale şi să acordăm prioritate grăsimilor mono - şi polinesaturate. Ceaiul verde este un redutabil aliat în lupta cu arderea caloriilor având şi efecte foarte puternice în temperarea acţiunii radicalilor liberi ce favorizează apariţia diferitelor forme de cancer (atenţie la cei cu hipertensiune!).

Cele mai bune alimente

Tipul de alimentaţie e responsabil de ritmul de îmbătrânire, speranţa de viaţă, incidenţa bolilor (cancer, diabet zaharat, hipertensiune, accidente vasculare, imunitate etc.) Cele mai bune alimente sunt: morcovii, sparanghelul, roşiile, napii, ceapa, usturoiul, ţelina, ananasul, spanacul, rucola, sfecla roşie.

Vinul roşu scade riscul diabetului

Vinul roşu (de bună calitate şi consumat moderat 150-200ml/zi) stimulează activitatea cardiacă, scade riscul apariţiei diabetului zaharat, îmbunătăţeşte memoria şi are activitate benefică şi asupra aparatului respirator.

Fă mişcare în fiecare zi

Până la urmă... şi mersul la teatru sau grădinăritul pot fi considerate exerciţii fizice. Mişcarea creşte nivelul de oxigen si şi de nutrienţi; astfel, se măreşte producţia de colagen şi confortul fizic şi psihic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net