Iată ce afecţiuni tratăm cu USTUROI iarna asta!

Citeste tot despre: 

Usturoiul este printre cele mai savuroase condimente, însă beneficiile lui nu se opresc în bucătărie. Conţine uleiuri volatile, garlicină şi alicină, dar şi săruri minerale (sodiu, potasiu, siliciu şi sulf), toate de mare ajutor în lupta cu afecţiunile sezonului rece. Iată ce putem trata cu usturoi.

Picioarele şi mâinile reci

Sunt efectele unei circulaţii sagvine proaste, care poate fi, însă îmbunătăţită printr-un consum regulat de usturoi. S-a dovedit că persoanele care au consumat usturoi frecvent, au circulaţia sangvină vizibil îmbunătăţită.

Răceala şi gripa

Usturoiul conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, de aceea este considerat un adevărat medicament antigripal.

Doi căţei de usturoi pe zi te feresc de răceală, gripă, probleme respiratorii, accelerarea ritmului cardiac sau migrene.

Usturoiul poate fi utilizat şi extern, prin cataplasme aplicate pe piept şi spate. Acest remediu natural este foarte eficient pentru înlăturarea răguşelii şi a tusei.

Durerile de urechi

Usturoiul are efect antialgic, de aceea se poate folosi cu succes în afecţiuni ale danturii sau urechii. Se foloseşte atât în formă naturală, cât şi ca tinctură.

Pentru a scăpa de durerea de ureche, înfăşoară într-un tifon o jumătate de căţel de usturoi pisat şi o picătură de ulei şi introdu câte un "dop" în fiecare ureche. Ţine acest "dop" în urechi timp de 30-40 de minute.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1