Iată care sunt medicamentele care se dau doar cu rețetă!

farmacie.jpg

medicamente eliberare reteta antibiotice somnifere
Antibioticele și somniferele se numumără printre medicamentele care se eliberează doar cu rețetă
clicksanatate.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Numai medicul poate stabili ce fel de medicament ni se potrivește în funcție de afecțiune, gravitate, vârstă și alte complicații. Iată câteva dintre medicamentele care se dau doar cu rețetă și care nu ar trebui folosite fără sfatul unui medic.

Există mii de medicamente pentru diferite boli, iar fiecare dintre acestea sunt prescrise direct de către medicul specialist. Există însă și medicamente, pe care toți le folosim la un moment dat pentru diferite afecțiuni, infecții, dureri sau probleme legate de dereglări psihice, precum insomnia. Numai medicul poate stabili ce fel de medicament ni se potrivește în funcție de afecțiune, gravitate, vârstă și alte complicații. Iată câteva dintre medicamentele care se dau doar cu rețetă și care nu ar trebui folosite fără sfatul unui medic.

Medicamente care se dau doar cu rețetă – antibioticele, periculoase dacă se iau după ureche

Antibioticele fac parte dintre medicamentele care se dau doar la prescrierea medicului. Ele sunt eficiente doar pentru eliminarea bacteriilor sau infecțiilor, nu și pentru eliminarea virușilor. De aceea, antibioticele sunt inutile în răceli și gripe.

Află pe clicksanatate.ro care sunt medicamentele care se pot lua doar cu rețetă

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Minune în serele cercetătorilor buzoieni! Un castravete mexican, cu proprietăţi curative, aclimatizat de horticultori, a ajuns deja în pieţele din Buzău. Planta va fi “mană cerească” pentru cei dependenţi de insulină.

  • Peste 50% din medicamentele vândute în spaţiul virtual sunt falsificate, estimează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Uşurinţa cu care pot fi procurate, fără a fi nevoie de reţetă, oferta diversă şi, uneori, un preţ mai scăzut sunt motive pentru care multe persoane preferă să cumpere medicamente de pe internet în loc să meargă la o farmacie.

  • Picăturile de nas Nazomer au fost retrase de la vânzare după ce o fetiţă de doi ani, din Sibiu, a ajuns la medic cu mucoasa nazală arsă.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5