Iată care sunt cele mai bune surse de calciu!

migdale.jpg

alimente surse calciu migdale napi
Somonul și sardinele la conservă sunt o bună sursă de calciu
clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Calciul este vital pentru oase și dinți puternici. În plus, calciu menține sănătatea vaselor sanguine, reglează tensiunea și previne rezistența la insulină. In acest articol aflam care sunt cele mai bune surse de calciu.

Calciul este vital pentru oase și dinți puternici. În plus, calciu menține sănătatea vaselor sanguine, reglează tensiunea și previne rezistența la insulină. Adulții ar trebui să consume în jur de 1,000 mg de calciu pe zi. Multă lume consumă pentru a-și lua doza necesară de calciu lactate, dar acestea nu sunt singurele surse de calciu.

Iată unele dintre cele mai bune surse de calciu. Înainte de asta, nu uitați că vitamina D ajută la absorbția calciului în organism. Găsiți aici alimente care conțin vitamina D, care te vor ajuta să absorbi calciul mai bine.

Cele mai bune surse de calciu – fasolea boabe

Fasolea albă este o sursă excelentă de calciu. Fie că faci ciorbă de fasole și legume, fie că faci fasole bătută, este delicioasă, sănătoasă, iar o cană de fasole albă fiartă conține în jur de 190 de mg de calciu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente conțin o cantitate mare de calciu

Loading...
 
 

Citește și

  • Calciul are un rol foarte important în organism, de aceea un nivel scăzut poate duce la ameţeli, dureri abdominale sau tulburări de concentrare. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu ne dă câteva remedii.

  • Alimentaţia incorectă, consumul redus de produse lactate sau lipsa expunerii la soare fac ca organismul să fie lipsit de sursele cele mai bune de calciu. Dr. Cristina Bălănescu ne spune ce tratament trebuie să urmăm.

  • Cercetări recente au demostrat faptul că există o legătură strânsă între nivelul calciului din organism şi greutate.