Iată 4 gustări bune şi sănătoase!

Te-ai fi aşteptat ca produse atât de hulite, de genul popcorn, alune sau unt de arahide, să-ţi fie recomandate pentru un stil de viaţă sănătos? „Click! pentru femei" îţi spune ce gustări „blamate" sunt de fapt sănătoase.

Untul de arahide

Untul de arahide e irezistibil pe post de gustare şi dă dependenţă. Dar e untul de arahide atât de periculos precum pare? Nutriţioniştii spun că nu: vine cu o zestre importantă de proteine, fibre, vitamine, cu precădere E, în special antioxidanţi şi minerale, iar raportul sodiu-potasiu contracarează efectele negative ale celui dintâi asupra sistemului cardiovascular. Se mai ştie că arahidele din compoziţia untului reduc riscul de diabet tip II şi de maladii coronariene. Ba chiar se crede că, în cantităţi moderate, produsul taie apetitul!

Fructele uscate

Când „ciuguleşti" fructe uscate te simţi vinovată, pentru că au calorii mai multe ca cele proaspete. Ia gândeşte-te: câte fructe uscate trebuie să mănânci, ca să te „îmbuibi" cu calorii? E suficient să incluzi în dieta zilnică două-trei bucăţi, ca să te bucuri de bogăţia de fibre, antioxidanţi, vitamina A şi potasiu.

Banana

Îţi plac bananele, dar te fereşti să le pui în cutiuţa cu gustări, fiindcă ai văzut că dietele „pentru vedete" o reneagă. Observă totuşi cum acest fruct reuşeşte să-i entuziasmeze pe nutriţionişti: pentru bogăţia sa de carbohidraţi, de potasiu, de vitamina B6, pentru efectele sale benefice asupra digestiei, asupra imunităţii, ba chiar asupra bunei dispoziţii, fructul conţinând triptofan, care remontează moralul.

Floricelele de porumb

„Periculoasele" floricele de porumb au un indice caloric scăzut. O cană de popcorn fără adaosuri - unt, brânză - are doar 31 de calorii. În plus, o mână de floricele înseamnă 1 gram de fibre, acid folic, minerale şi polifenoli, mai mulţi antioxidanţi decât orice altă gustare pentru care ai putea opta.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1