Homeopatia. Ce este și cum acționează în afecțiunile cardiace

homeopatia.jpg

homeopatia pastile tub masa floare
Homeopatia. Medicamentele homeopatice sunt de origine vegetală, animală sau minerală, ele putând fi cumpărate numai din anumite farmacii

Deşi există opinii conform cărora homeopatia nu ar acţiona mai mult decât remediile placebo, această metodă terapeutică este fundamentată pe numeroase studii medicale, dovedindu-şi eficienţa în tratarea multor probleme de sănătate – inclusiv în cele ale inimii.

Ce este homeopatia

Homeopatia acţionează asupra organismului în totalitate, ţinând cont nu numai de boala propriu-zisă, ci şi de nevoile emoţionale. Unul dintre principiile homeopatiei susţine că o substanţă care provoacă unele simptome la o persoană sănătoasă poate vindeca aceleaşi simptome la o persoană bolnavă, atunci când aceasta este administrată în doze foarte mici.

Dacă vrei să încerci remediile homeopatice, alege un medic cu pregătire de specialitate. În cadrul primei consultaţii, care este cea mai importantă, doctorul va dori să ştie nu numai de ce boli suferi, ci şi obiceiurile care ţin de stilul tău de viaţă.

Cum acționează homeopatia

Medicamentele homeopatice sunt de origine vegetală, animală sau minerală, ele putând fi cumpărate numai din anumite farmacii. Remediile se găsesc sub formă de granule, tablete, pulbere sau tincturi. Granulele nu se ating cu mâna, ci se pun direct sub limbă. Se aşteaptă până ce se topesc în gură, apoi se înghit. Dacă preparatul este lichid, se pun câteva picături sub limbă sau se diluează cu puţină apă. Produsele se iau cu o jumătate de oră înainte de masă sau cu o oră după. În timpul curei, se evită menta şi produsele cu mentă, cofeina şi derivatele (ciocolata, îngheţata şi prăjiturile cu cacao), ceaiul verde, cel negru, de muşeţel, eucaliptul, tutunul, deoarece pot interfera cu remediul. Dacă urmezi şi alte tratamente, anunţă medicul, deoarece unele medicamente, precum antibioticele, pot reduce efectul remediilor homeopatice.

Nu are efecte adverse

Substanţele homeopatice sunt diluate succesiv, până la doze infime, ceea ce înseamnă că remediile sunt lipsite de toxicitate şi de efecte adverse. De aceea, ele pot fi luate de toate categoriile de vârstă, putând fi administrate şi gravidelor sau mamelor care alăptează.

La ce ajută remediile homeopate

Evită complicațiile maladiilor cardiace

Se pot evita complicații ale maladiilor inimii cu ajutorul remediilor homeopate. În medicina clasică, aspirina este folosită pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare. Efectul său poate fi optimizat prin administrarea unor remedii homeopate. Acestea sunt de folos și în caz de arterită – situație în care nu agresează metabolismul pacientului, eliminând progresiv simptomele.  Sunt eficiente și în pericardită – caracterizată prin tulburări ale membranelor care învelesc inima - , dacă sunt administrare chiar la începutul bolii.

Eficiente în insuficiență cardiacă și tahicardie paroxistică

S-a demonstrat că și simptomele neplăcute ale insuficienței cardiace pot fi atenuate cu un tratament homeopatic de bază (Digitalis Purpurea, asociată cu Aurum Muriaticum, Glonoinum sau Kalium Carbonicum). Homeopatia oferă numeroase soluții și pentru controlul hipertensiunii arteriale, chiar și a celei ridicate. Tratamentul are în vedere și complicațiile provocate de afecțiune – chiar și cele mai serioase, precum buna irigare a creierului. Astfel, Aurum metallicum 9 CH poate remedia problemele de congestie cerebrală. Remediile homeopate sunt bune și în caz de tahicardie paroxistică, cu simptomele-i caracteristice (palpitații și amețeală), împiedicând recidiva. Dar, dacă boala este însoțită de hipertensiune, remediile homeopate sunt insuficiente, cel mai bine e să consulți un specialist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1