Gutuile ţin inima sănătoasă

Citeste tot despre: 

Gustoase, aromate şi foarte sănătoase! Este vorba de gutui, care aduc şi nenumărate beneficii organismului tău. Revista „Click! pentru femei“ îţi prezintă care sunt acestea.

Protejează inima. Pectinele, fibre solubile, care se regăsesc în gutui, reduc nivelul de colesterol rău din sânge, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva afecţiunilor inimii. Pot fi consumate proaspete sau coapte. Şi persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot ţine o cură cu suc de gutui, câte două pahare pe zi. Acesta reduce tensiunea, datorită conţinutului ridicat de potasiu.
Compotul ajută digestia. Fibrele conţinute de gutui sunt un remediu ideal pentru persoanele care au probleme cu digestia. Nu trebuie decât să bei o cană de compot dimineaţa, pe stomacul gol. Şi cei care suferă de sindromul colonului iritabil îşi pot ameliora simptomele cu ajutorul gutuilor. Acest fapt se datorează taninului, care are efect de reducere a secreţiilor mucoasei intestinale. Dai pe răzătoare o gutuie de mărime potrivită, apoi amesteci cu 2 linguri de miere. Iei câte 2-3 linguri, de 2 ori pe zi.
Stimulează imunitatea. Cum gutuile au un conţinut ridicat de vitamina C (asigură 23% din necesarul zilnic al organismului) cât şi de minerale, precum fosfor, potasiu, fier şi magneziu, se numără printre fructele care au mare grijă de sistemul tău imunitar. Astfel, previn apariţia răcelilor şi a gripei. Este indicat să mănânci câte o gutuie proaspătă, în fiecare zi, timp de 2-3 săptămâni. Gutuile proaspete sunt recomndate şi pacienţilor cu cancer, căci conţin vitamina B17, care ajută la distrugerea celulelor canceroase, potrivit mai multor studii recente.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Suntem ceea ce mâncăm, iar bolile omului modern sunt dovada că nu mâncăm ce trebuie! Drumul cel mai scurt până la o viaţă sănătoasă pare a fi drumul până la piaţă, acolo unde găsim legumele, fructele şi seminţele care ne hrănesc şi ne vindecă în acelaşi timp. Click! şi dr. farm. Ovidiu Bojor vă prezintă începând de azi, într-un serial, cele mai bune „alimente-medicament” autohtone.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1