Gustări sănătoase care potolesc foamea

ciocolata_click.jpg

pofta alimentara ciocolata dieta fructe sanatate
Ciocolată neagră se numără printre cele mai apreciate gustări
www.clicksanatate.ro

Cu siguranță ești familiarizat cu recomandarea nutriționiștilor de a consuma câte 2 gustări pe zi. Pentru ca aceste mici răsfățuri să nu-ți afecteze sănătatea și silueta, este bine să faci alegeri inspirate.

Din cauza stilului de viață alert, mâncăm pe fugă, în special alimente procesate, iar consecințele acestui regim nu sunt nesemnificative: riscăm să avem probleme cu greutatea, să ne îmbolnăvim și să ne simțim din ce în ce mai obosiți. De aceea, este important să ne stabilim un program zilnic de 3 mese și 2 gustări, pe care să-l respectăm cu strictețe.

Semințe crude

Ambalate separat sau amestecat, semințele de in, de susan, de mac, de floarea-soarelui și de dovleac, pe lângă faptul că potolesc foamea, conțin fibre și grăsimi sănătoase care mențin echilibrul dintre colesterolul „rău“ și cel „bun“, susțin specialiștii în domeniu. Ca gustare, consumă aproximativ un pumn de astfel de semințe.

Alune de pădure, nuci și migdale

Când simți nevoia de a ronțăi ceva, consumă câteva migdale, alune de pădure sau nuci. Gustoasele fructe oleaginoase îți vor potoli foamea și te vor ajuta să-ți menții greutatea. Întrucât sunt bogate în fibre și proteine, ele au beneficii și pentru sănătate.

Află mai multe despre gustările sănătoase care-ți potolesc foamea pe clicksanatate.ro

 

De ce este bine să consumăm iaurt
Cât de sănătos este ardeiul iute

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1