Grepfruitul ne trezeşte, somonul ajută memoria

12-13-sanatate-1_14dum.jpg

Iată ce ar trebui să mâncăm la micul dejun ca să ne concentrăm mai bine în acea zi
Citeste tot despre: 

Alimentaţia sănătoasă începe cu micul dejun! Prima masă a zilei este şi cea mai importantă, deoarece ea ne furnizează energia necesară pentru o zi de muncă, ne poate creşte puterea de concentrare şi de memorare. Jurnaliştii de la Daily Mail au analizat ce ar trebui să conţină un mic dejun sănătos.

Nucile sunt foarte indicate, pentru că sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase şi menţin nivelul glicemiei în limite normale. Ele conferă o senzaţie de saţietate, pentru că eliberează treptat energia şi conţin acid oleic, o substanţă care alungă foamea. 

Peştele, în special somonul, este foarte bogat în acizi graşi omega-3, care previn moleşeala. Soiurile de peşte cu carne roz conţin de asemenea un aminoacid numit triptofan, care stimulează producţia de serotonină, un hormon care conferă starea de bine.

Carbohidraţii necesari pot fi luati din pâine integrală ori din musli. Aceste substanţe se digeră mai încet, deci senzaţia de foame va apărea mai târziu. În plus, ele previn balonarea.

Nici fructele nu trebuie să lipsească din micul dejun. Cele mai bune sunt avocado, care reduce pofta de mâncare, sau grepfrutul, care conferă multă energie şi ne trezeşte. Coacăzele stimulează memoria şi ajută funcţia musculară.

Bananele sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea puterii de concentrare. Ele conţin potasiu, care e esenţial pentru creier. De asemenea, bananele sunt foarte săţioase, prevenind senzaţia de foame care apare deseori dimineaţa.

Loading...