Gălbenuşul dăunează inimii la fel de mult ca tutunul

Ultima actualizare:

    Gălbenuşul de ou poate accelera apariţia aterosclerozei
Gălbenuşul de ou poate accelera apariţia aterosclerozei

Consumul mare de gălbenuşuri de ou este la fel de dăunător ca şi fumatul pentru inimă.

Din cercetările oamenilor de ştiinţă canadieni reiese că gălbenuşul de ou poate accelera apariţia aterosclerozei, cunoscută sub numele de boală coronariană.

Doctorul David Spence de la „Western University“, Canada, şi echipa sa de specialişti au făcut un studiu la care au fost implicaţi mai mult de 1.200 de voluntari.

În urma sondajelor din experiement, s-a descoperit că un consum regulat de gălbenuşuri de ou afectează aproape la fel de mult ca fumatul sănătatea inimii.

Gălbenuşurile de ou predispun la apariţia aterosclerozei, dar şi la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral.

Ateroscleroza este o afecţiune a arterelor inimii, pe care se depune colesterolul şi grăsimile din sânge sub formă de plăci ateromatoase.

Atunci când se rup plăcile, cel mai probabil se produc atacuri de cord, AVC sau alte accidente cardiace.

Concluziile acestui experiment au fost publicate în jurnalul online „Atherosclerosis“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net