Fumatul și nopțile albe afectează sănătatea orală

dinti_.jpg

dantura, gingivita, cancer oral, stomatolog, dinti
Fumatul poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii tale orale, favorizând apariţia cancerului bucal şi a afecţiunilor gingivale.
www.clicksanatate.ro

Nu mai este niciun secret faptul că tutunul este nociv sănătății, însă atât acest viciu, cât și privarea de odihnă îți pot afecta serios dantura.

Potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicat Dailymail.co.uk pe un eșantion de aproximativ 2300 de persoane, fumătorii dorm mai puține ore pe noapte, iar somnul lor nu este atât de odihnitor.

Un somn bun este șansa organismului să se refacă pentru a putea astfel să te susțină ziua următoare în activitățile tale.

Calitatea somnului este afectată atât de viciile pe care o persoană le are, dar şi de afecţiunile de care această suferă. Astfel, pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare sau cei care sunt obezi sau suferă de diabet prezintă un risc crescut de a nu avea un somn de calitate. În plus dacă la aceste afecțiuni se mai adaugă și fumatul atunci trio-ul viciu-odihnă-sănătate este grav afectat.

Efectele fumatului asupra sănătății orale

Fumatul poate avea consecințe grave asupra sănătății tale, favorizând apariția cancerului bucal, a afecțiunilor gingivale și a paradotiului marginal.

Parodontiul marginal este aparatul natural de susținere al dintelui. Afecțiunile apărute la nivelul lui favorizează mobilitatea dentară care în faze avansate duce la pierderea dinților.

Fumatul reduce considerabil aportul de sânge în gingii și în țesutul de susținere al dintelui, crescând riscul apariției inflamaților gingivale și parodontale.

Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte negative au fumatul și insomnia!

Tratamente naturale care grăbesc vindecarea tăieturilor

Așa stimulezi corpul să elimine eficient toxinele! (VIDEO)

Loading...
 
 

Citește și

  • Conform unui studiu realizat pe 6.000 de femei din SUA, Iran, Turcia şi Polonia de specialiştii din cadrul universităţii din Hong Kong, în cazul fumătoarelor menopauza se instaurează între 43 şi 50 de ani.

  • obiceiuri somn ingrasare kilograme program dormit

    Somnul deține un rol cheie în ceea ce priveşte menţinerea greutăţii ideale. De aceea, dacă faci greşeli care pot părea nevinovate, vei ajunge să te îngrași.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1