Fructele verii, izvor de sănătate. Cireșele, vișinele și murele sunt pline de vitamine și minerale

Visine.jpeg

Visine
Cireșele și vișinele țin la distanță colesterolul rau și problemele sistemului imunitar
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Pline de vitamine şi fibre, fructele proaspete sunt gustarea ideală între mese, dar şi opţiunea cea mai săracă în calorii pentru desert. Cireșele, vișinele și murele sunt un adevărat izvor de sănătate.

Cireşele reduc colesterolul «rău»

Sunt printre cele mai apreciate şi aşteptate fructe ale verii, însă, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, au şi numeroase beneficii pentru sănătate. Pigmentul antocianin, cel care oferă culoarea roşie a cireşelor, are rolul de a reduce inflamaţiile, cum sunt cele articulare, scade colesterolul „rău“ din sânge şi protejează inima. În plus, studiile au arătat că aceia care urmează o cură de cireşe de două-trei săptămâni sunt mai protejaţi împotriva afecţiunilor asociate cu înaintarea în vârstă, precum demenţa sau maladia Alzheimer.

Vişinele stimulează imunitatea

Abundă în vitamine şi minerale, cum ar fi grupul de vitamine B, vitaminele C şi E, precum şi calciu, fosfor şi zinc. Vişinele sunt recomandate celor care suferă de anemie şi lipsa poftei de mâncare. Fructele conţin potasiu, care te va energiza, întăresc sistemul imunitar şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Murele, de ajutor în timpul sarcinii  

Mure.jpeg

Mure
Mure
Foto: Shutterstock

Supărătoarelor dureri de cap le poţi veni de hac cu o mână de mure proaspete. Ele conţin salicilin, substanţa activă din aspirină. Sunt recomandate şi viitoarelor mămici, întrucât reprezintă o sursă naturală de acid folic, substanţă care ajută la buna dezvoltare a bebeluşului. Nu trebuie neglijat nici conţinutul de antocianine, care împiedică for­marea celulelor canceroase.

Loading...
 
 

Citește și

  • fructe sanatate ficat rinichi sfaturi

    Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidele și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

  • tratamente naturiste cu nuci verzi

    Dacă până acum ştiai că din nuci verzi poţi face doar dulceaţă şi prăjituri, află că aceste fructe conţin multe substanţe nutritive ca fier, calciu, zinc, potasiu şi vitamine A, B, E, si F, benenfice pentru sănătate. Click! a selectat câteva tratamente naturiste cu nuci verzi cu ajutorul cărora poţi trata infecţiile urinare, dar poţi scăpa de stres şi de tuse.