Fii sănătos tot anul cu o îmbrăţişare pe zi!

Doctorul David Agus, unul dintre cei mai prestigioşi medici oncologi din lume, a descoperit că “gesturile simple de afecţiune” sunt cele mai eficiente în combaterea bolilor.

Agus, care predă la Universitatea de Medicină Keck din Califonia, susţine că rezultatele îmbrăţişărilor zilnice în rândul pacienţilor pe care îi tratează sunt cu adevărat miraculoase. Cauza e simplă: în timpul îmbrăţişării sunt eliberate în corp endorfine care au un rol important în metabolismul celular şi în inducerea unei stări de bine la nivelul întregului organism. Însă, pe lângă îmbrăţişări mai avem nevoie şi de altceva. Iată care sunt sfaturile de aur pentru ca în 2016 să nu-i facem nici o vizită doctorului.

Evitaţi mâncarea procesată

Bacteriile din organismul nostru sunt de 10 ori mai multe decât celulele proprii. Este foarte important ca universul de micro-organisme din trupul nostru să nu sufere dezechilibre. Evitaţi produsele care conţin substanţe ca: poligliceroli, polisorbat-80, gumă guar, gumă xanthan sau carboximetilceluloză.

Nu luaţi vitamine!

Deşi reclamele de la televizor vă bombardează cu sfaturi de suplimente alimentare, vitamine sau medicamente homeopate, nu întotdeauna vă sunt de folos. Pentru ca nivelul de minerale, săruri, vitamine şi nutrienţi din organism să nu fie dezechilibrat nu încercaţi să vă forţaţi metabolismul cu medicamente.

Îmbrăţişaţi-vă mai des

Orice atingere umană care presupune afecţiune reglează ritmul cardiac, scade tensiunea arterială şi nivelul de cortizol şi stimulează secreţia de endorfine. În plus, îmbrăţişările stimulează memoria, oxigenarea creierului şi întăreşte sistemul imunitar în lupra cu viruşii şi mai ales cu cei gripali.

Aruncaţi deşteptătorul!

Expunerea la lumina artificială, la televizor, telefonul mobil şi calculator este extrem de nocivă. Ne dă peste cap bioritmul şi ne face să devenim insomniaci. Primul pas în reglarea ritmului de viaţă începe de la ceasul deşteptător. Aruncaţi-l şi bazaţi-vă doar pe “ceasul interior”. Aşa scăpaţi de insomnie.

Feriţi-vă de oamenii răi!

Aşa cum îmbrăţişarea vă fereşte de boli şi vă întăreşte organismul, la fel se întâmplă şi cu influenţele sociale negative. Supărarea, nervii sau antipatia vă pot dăuna îngrozitor stării de spirit. Conform unui experiment la care au participat 400 de adulţi interacţiunea socială negativă a fost responsabilă cu şubrezirea sănătăţii în 40% din cazuri.

Loading...