Feriţi-vă aluniţele de razele de soare!

CLIIMA20110527_0044_1.jpg

Folosiţi creme de protecţie ori de câte ori mergeţi la plajă
Citeste tot despre: 

Cremele cu factor de protecţie cât mai mare, evitarea contactului cu soarele în orele de vârf şi vizita la medicul dermatolog. Sunt cele mai importante reguli care trebuie respectate când vine vorba de sănătatea pielii pe timp de vară.

Vezi şi:

Verifică-ţi gratuit aluniţele!

Păstrează-ţi silueta cu oţet de mere

De acum este demonstrat: cremele de protecţie solară previn apariţia melanomului. Un studiu clinic important desfăşurat în Australia a demonstrat că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului.

Acesta este un tip de cancer de piele şi are legătură directă cu expunerea la soare.

El este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Studiul demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară.

"Dacă aveţi o aluniţă suspectă (asimetrică, culoare neomogenă, diametru mai mare de 6 mm, care îşi schimbă aspectul în timp), consultaţi de urgenţă un medic dermatolog", ne sfătuieşte Dr. Victor Georgescu, medic dermatolog Centrul Medical Bioderm.

Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.

Consultaţi-vă gratuit!

Zilele protecţiei solare, organizate de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay, între 30 mai şi 1 iunie, pot fi un prilej pentru a face o vizită medicului.

15 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.

Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numerele 021.211.71.36, 021.267.42.25, 0731.018.605, 0731.018.618 începând cu 26 mai.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1