Fasolea verde, de folos pentru întregul organism

Ultima actualizare:

    Fasolea verde, un aliment benefic pentru tot organismul. (Foto: Shutterstock)
Fasolea verde, un aliment benefic pentru tot organismul. (Foto: Shutterstock)

Fasolea verde este un aliment înzestrat cu proprietăţi terapeutice remarcabile. De fapt, în opinia nutriţioniştilor, această legumă este comparată cu o farmacie ce deţine importante rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier), de triptofan şi de aminoacizi.

„Referindu-ne la această legumă valoroasă , trebuie să amintim puterea hipogliceminată a păstăilor sale, denumită din acest motiv şi „mâncător de zahăr", care împiedică absorbţia zahărului , fiind o sursă de proteine fără grăsimi. Mai mult, fasolea verde este un remediu deosebit de important într-o serie de boli: diabet, afecţiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos şi persoanelor care se află în convalescenţă", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Combate deficitul de fier

Persoanele care manifestă un deficit de fier trebuie să consume fasole verde mai des, sub formă de salată, deoarece conţine de două ori mai mult fier decât spanacul. Denumită şi „carnea săracului", fasolea verde este o sursă valoroasă de proteine asemănătoare cu lintea.

Este indicată în curele de slăbire

Are un conţinut redus de calorii (43 / la 125gr) şi , de aceea, este un aliment de bază în curele de slăbit. Totodată, preparatele din fasole verde au efect diuretic, favorizând eliminarea apei din organism.

Sursă valoroasă de magneziu

Ca şi bananele, această legumă are un conţinut bogat de magneziu (28 mg/100 g), un important factor care intervine în menţinerea echilibrului psihic. De fapt, magneziul din compoziţia acestui soi de fasole are un rol antidepresiv. În acelaşi timp, vitamina B1 conţinută de fasolea verde contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.

Combate osteoporoza

Studiile recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5,B6 şi P, regăsite în banala fasole, împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. Şi specialiştii de la Academia Română, Secţia Medicală, au ajuns la o concluzie asemănătoare; astfel că cercetările efectuate în acest sens au dovedit că la 80% dintre persoanele care au consumat multă fasole în tinereţe şi la vârste adulte, riscul de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, de potasiu şi de fier este foarte mic.

Fasolea verde, un aliment benefic pentru tot organismul. (Foto: Shutterstock)
Fasolea verde, un aliment benefic pentru tot organismul. (Foto: Shutterstock)

Fasolea verde poate fi consumată în multe combinaţii.

Reţeta săptămânii

Frigărui delicioase cu fasole verde

Calorii: 120 / porţie

Timp de preparare: 35 minute

Ingrediente: 500 g piept de pui, tăiat felii, doi ştiuleţi de porumb, 200 g păstăi late de fasole, 4 fire de ceapă verde, 10 roşii; pentru garnitură: salată verde.

Preparare: În capătul frigăruii puneţi o felie de carne, continuaţi cu o felie tăiate din ştiuleţii de porumb, cinci păstăi de fasole, un fir de ceapă, apoi, din nou porumb, iar la capătul frigăruii puneţi carne de pasăre. În acest fel preparaţi toate frigăruile, pe care le puneţi pe grătar, având grijă să le întoarceţi, să nu se ardă. Delicioasele frigărui se servesc cu garnitură de salată verde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net