Experţii în sănătate susţin legalizarea ţigării electronice cu nicotină! Care e motivul

646x404.jpg

40 de medici susţin introducerea în cadrul legal a nicotinei în ţigara electronică

Nicotina este considerată o substanţă extrem de nocivă în Australia. Nu este de mirare de ce este catalogată drept "otravă", fiind ilegală comercializarea acesteia, precum şi folosirea substanţei. Dacă deţinerea nicotinei este ilegală, acest lucru nu se aplică şi în cazul înlocuitorilor acesteia.

De aceea, New Nicotin Alliance, un grup de consumatori, a initializat un demers de informare a fumătorilor cu privire la ţigara electronică cu nicotină, care are o concentraţie de până la 3,6. Mai mult, acţiunea acestora este susţinută de 40 de specialişti în sănătate, care împreună cu New Nicotin Alliance, cer excluderea de pe lista categoriilor de otravă a ţigărilor electronice.

Prof. Colin Mendelsohn a declarat că un număr de 40 de medici susţin introducerea în cadrul legal a nicotinei în ţigara electronică în Australia, cu scopul de a atenua urmările nefaste ale fumatului, se arată în comunicatul de presă emis de expertul în tratamentul anti-fumat.

Astfel, aceştia sprijină introducerea unei cantităţi reduse de nicotină în ţigară electronică, considerată de altfel cel mai sigur substitut al ţigării tradiţionale.

Preşedintele Tobacco Advisory Group, John Britton, îşi argumentează discursul în jurul beneficiilor nicotinei în detriementul toxicitătii fumului de ţigară, susţinând că: "Nicotina în sine nu provoacă boli, nici moartea. S-ar putea salva milioane de vieţi dacă fumătorii ar avea acces la produse ce conţin nicotină, fără să inhaleze şi restul de toxine din fumul de ţigară". El aminteşte de reticenţă factorilor de decizie din Australia de a legaliza ţigara electronică, asta în condiţiile în care avantajele sale sunt apreciate deja în Statele Unite şi Europa.

Iniţiativa New Nicotin Alliance este susţinută şi de un alt nume important în domeniu, prof. Ann McNeill, care a realizat o statistică pe baza efectelor avute de ţigara electronică: "Pur şi simplu nu înţeleg logică de a menţine legale produse mortale ce conţin nicotină, precum ţigările, în timp ce nicotina în formă mult mai sigură, disponibilă în ţigări electronice este considerată ilegală de către Poison Standard. Situaţia actuală din Australia protejează industria producătoare de ţigări, încurajează fumatul şi creşte riscul îmbolnăvirii".

Studiul lui Colin Mendelsohn atestă faptul că obiceiul de a fuma poate fi redus în mod drastic apelând la ţigara electronică, un mijloc mult mai sigur, care permite readaptarea treptată a organismului după renunţarea la fumat. În plus, pe termen lung, bugetul alocat întreţinerii viciului este mult mai scăzut comparativ cu achiziţionarea periodică a pachetelor de ţigări cu tutun. Efectele devastatoare ale fumatului pot fi contrabalansate folosind ţigară electronică, ale cărei riscuri sunt în mod simţitor mai mici: "Există un consens ştiinţific foarte întâlnit conform căruia riscurile pe termen lung pentru utilizatorii de ţigară electronică nu depăşesc 5% din rîsurile provocate de fumat."

Cu toate acestea, reticenţa fumătorilor cu privire la acest înlocuitor al tutunului este încă prezenţa, întrucât conform ultimelor date, doar 14,6 dintre fumătorii australieni folosesc ţigară electronică.

Factorii de decizie trebuie să aibă în mod constant în vedere prevenirea deceselor legate de consumul ţigării cu tutun, căutând altenative mai puţin nocive şi punând la dispoziţia populaţiei alternative menite să vină în sprijinul acesteia. Ţigară electronică poate fi primul pas în prevenirea efectelor fumului de ţigară.

Loading...
 
 

Citește și

  • Tu câte ţigări ai fumat azi? Cam multe, nu? Dacă ţii la sănătatea ta şi te bate gândul să te orientezi spre ţigara electronică, în speranţa că e “mai bună”, află că şi aceasta are dezavantajele ei.

  • E adevărat: e greu să te laşi de fumat. S-a demonstrat ştiinţific. Timp de 10 ani, experţi din Marea Britanie au studiat peste 200.000 de voluntari care au încercat să renunţe la viciu. În colaborare cu o echipă de psihologi au elaborat un plan de atac împotriva fumatului, care este cauza a peste 12 milioane de decese la nivel mondial.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1