Evită aceste alimente care conțin sare!

sare.jpg

sare, sarat, sare de mare, semipreparate, sodiu
Un consum ridicat de sare poate favoriza apariţia hipertensiunii arteriale, bolilor cardiovasculare, osteoporozei, accidentrelor cardiovasculare.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Dacă tensiunea mărită te obligă să urmezi un regim fără sare, știi că trebuie să ocolești sărățelele, pâinea, mâncarea de tip fast food, mezelurile, dar sunt și alte alimente despre care poate nu știai că au sare.

Sodiul susține buna activitatea a mușchilor și nervilor. Împreună cu potasiul permite celulelor să răspundă la diverși stimuli și pentru a păstra un echilibru al nivelului apei în corp. S-a constatat faptul că un consum ridicat de sare poate favoriza apariția hipertensiunii arteriale, bolilor cardiovasculare, osteoporozei, accidentrelor cardiovasculare. Riscurile sunt mai mari la persoanele cu vârsta de peste 45 de ani , mai ales dacă suferă de diabet sau afecțiuni renale cronice.

Semipreparatele

Acum este mai ușor să îți procuri mâncarea gata preparată din magazine. Acestea prezintă diverse arome precum carnea de vită, de pui, brânză. Principalul ingredient pe care îl conțin este sarea și apoi aromele.  În principiu o porție de paste semi preparate îți furnizează 700 mg de sodiu.

Și brânza de vaci are sare în componența sa. Deși e săracă în calorii poate ajunge să conțină până la 400 mg de sodiu pe porție.

Află pe Clicksanatate.ro ce sucuri și sosuri conțin sare!

Cum se recomandă a se consuma corect legumele

Dezavantajele dietei cu apă

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0