Este bine să-mi las copilul cu tableta?

Ultima actualizare:

    O tabletă este de ajutor pentru că are aplicaţii educativeFoto: 123rf
O tabletă este de ajutor pentru că are aplicaţii educativeFoto: 123rf

Tehnologia ne influenţează din ce în ce mai mult vieţile, de aceea, la un moment dat, copilul tău e posibil să îţi ceară o tabletă. Îl poate ajuta să înveţe multe lucruri noi, dar poate avea şi efecte negative. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune la ce să fii atent dacă vrei să i-o cumperi.

Oamenii de ştiinţă spun că în primii trei ani de viaţă, pentru a se dezvolta sănătos, micuţii trebuie să observe lumea din jur, să înveţe să se joace, să comunice cu cei din jur. Iar timpul petrecut jucându-se pe o tabletă îi privează de acest lucru. Indicat ar fi să primească un astfel de dispozitiv după ce trec de această etapă a vieţii.

  • Dezvoltă imaginaţia copiilor. O tabletă este de ajutor pentru că are aplicaţii educative, care dezvoltă imaginaţia şi inteligenţa copiilor. Le îmbunătăţeşte mult vocabularul. Unele jocuri îi familiarizează pe cei mici cu cifrele, deci jocurile de pe tabletă la vor fi de mare ajutor la matematică, de la vârste fragede. Mai mult, pot învăţa şi limba engleză, în jurul vârstei de 5 ani. Sunt  aplicaţii cu ajutorul cărora copiii văd o imagine, aud cuvântul corespunzător acesteia, în limba engleză, apoi trebuie să îl tasteze. –
  • Tulburări de comportament. Ai grijă însă cât îl laşi să se bucure de tehnologie. Un copil care îşi petrece ore în şir jucându-se pe tabletă poate să aibă, în viitor, probleme de sănătate. În plus, cei mici sunt predispuşi la obezitate, fiindcă nu mai fac mişcare. Şi orele de somn se pot împuţina, pentru că au tendinţa să piardă noţiunea timpului şi să treacă din joc în joc, uitând să mai meargă la culcare. Mai multe cercetări realizate de-a lungul anilor au aratat ca utilizarea tehnologiei de la vârste fragede poate afecta serios sănătatea. Astfel, folosirea de către micuţi, în exces, a calculatorului şi a telefoanelor mobile a fost asociată cu tulburări de învăţare, deficitul de atenţie, impulsivitate crescută şi nervozitate.
  • Joacă, dar cu măsură. Ideal este să stabiliţi împreună un program, iar copilul să ştie clar cât are voie să se joace pe tabletă. Explică-i de ce trebuie să procedeze aşa, ca să nu vadă acest lucru ca pe fructul interzis şi să fie tentat să folosească tableta pe furiş. O oră sau două pe zi sunt suficiente, mai ales că nu doar tableta face parte din viaţa copiilor, ci şi televizorul şi telefonul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net