Efectele secundare ale suplimentelor prenatale luate în afara sarcinii

suplimente.jpg

suplimente alimentare, suplimente prenatale, sarcina, efecte secundare suplimente, pastile
Dacă iei suplimente nutritive prenatale fără a fi însărcinată poţi suferi de constipaţie, arsuri la stomac, dureri gastrice.
www.clicksanatate.ro

Unele femei sunt de părere că suplimentele nutritive prenatale le ajută să aibă un păr bogat, unghii sănătoase, mai multă energie. De fapt, acest tip de suplimente realizate special pentru gravide le poate afecta sănătatea.

Căderea părului

Vitaminele prenatale îți pot afecta podoaba capilară. Multe femei cred că suplimentele alimentare luate în timpul sarcinii previn căderea, ba chiar îndesesc părul. De fapt, aceste efecte sunt datorate schimbărilor hormonale care fac părul și unghiile să crească mai mult. În situația în care nu ești însărcinată și nivelul hormonilor este normal, procesul de creștere a părului este lent, iar suplimentele nu-l pot  influența.

Probleme digestive

În cazul în care iei suplimente nutritive prenatale fără a fi însărcinată pot apărea tulburări digestive. Poate fi vorba despre constipație, arsuri la stomac, dureri gastrice. Cum acestea îți cresc foarte mult aportul zilnic de fier, este posibil să-ți fie afectat ficatul. În această situație, se ivesc greața și diareea.
Află pe clicksanatate.ro ce alte efecte secundare pot avea suplimentele prenatale!

3 schimbări pe care le produc semințele de chia

Cum să combați naturist durerile articulare

Loading...

Citește și

  • Vitaminele şi mineralele asigură buna funcţionare a organismului, dar dacă le iei în cantităţi mari sau în combinaţii nepotrivite, poţi avea parte de reacţii adverse neplăcute. Află din revista Click! pentru femei la ce să fiţi atenţi!

  • Devenite tot mai populare în rândul femeilor, suplimentele de slăbit nu respectă întotdeauna promisiunile de pe ambalaj. Specialistul nostru ne explică la ce să fim atenţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0