Efectele adverse ale anticoncepționalelor. Pot fi letale

efectele_adverse_ale_anticonceptionalelor._pot_fi_letale.jpg

Efectele adverse ale anticoncepționalelor. Pot fi letale
Efectele adverse ale anticoncepționalelor. Pot fi letale

La fel ca oricare alte medicamente, anticoncepționalele au efecte secundare. De aceea, este bine să nu le iei la întâmplare. Anticoncepționalele fac parte din categoria metodelor care au ca scop protejarea față de o sarcină nedorită.

Sunt administrate sub formă de pilule sau tablete (comprimate). Nu orice femeie poate utiliza contraceptivele orale, deoarece, în prezența anumitor afecțiuni și factori de risc, pot duce la efecte adverse severe.

Efectele adverse ale anticoncepționalelor

Provoacă greaţa

Potrivit specialiștilor, greața este o reacţie normală a organismului după administrarea anticoncepționalelor. Ar trebui să treacă de la sine în decursul a câteva luni după ce ai început să le iei.

Dureri de cap, ameţeli şi sensibilitate mamară

Astfel de simptome pot semnala faptul că ar trebui întrerupt, cel puţin pentru o perioadă, tratamentul contraceptiv hormonal. Dacă nu doreşti acest lucru, încearcă şi alte anticoncepţionale, bineînţeles, recomandate de medicul tău ginecolog.

Pot afecta ficatul

Pilulele contraceptive pot crește riscul de cancer hepatic, de tumori necanceroase la ficat și de hemangiom hepatic. Pot duce la creșterea concentrației de colesterol în sucul biliar și la încetinirea evacuării sucului biliar în intestin.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Am aflat secretul frumuseții femeilor din Coreea. Îl ai și tu în cămară

Bacteria din gură care accelerează creșterea celulelor canceroase

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1