Echinacea, cea mai eficientă plantă pentru stimularea imunității

echinacea.jpg

echinacea
Frunzele, florile și rădăcinile de echinacea sunt folosite la producerea ceaiurilor, a suplimentelor nutriționale și tincturilor.
foto: Shutterstock

Echinacea este apreciată de nutriționiști ca un vaccin și antibiotic natural. Mai mult, este considerată și apreciată ca fiind cea mai folosită plantă pentru stimularea imunității.

Echinacea este studiată pentru efectele ei dovedite nu numai în cazul infecțiilor respiratorii, ci și pentru acțiunea sa bacteriostatică.

Efectele echinaceei

Folosită pe o perioadă  îndelungată, echinacea contribuie la prevenirea infecțiilor si întărirea sistemului imunitar. Totodată, tincturile de echinacea sunt recomandate astăzi la tratarea gripei, virozelor respiratorii, sindromului de oboseala cronică și chiar de SIDA.  
Studiile recente precizează  că  terapia cu echinacea stimulează  în mod natural sistemul imunitar, prin creșterea activității celulelor albe, prin ridicarea nivelului de interferon și stimularea celulelor sanguine ca acestea să distrugă microbii. De asemenea, echinacea stimulează producerea enzimelor care ajută organismul să lupte impotriva multor afecțiuni severe , inclusiv a cancerului.

Echinacea și prevenirea gripei

Planta este benefică în tratamentul răcelii sau gripei , a infecțiilor virale ale  tractului respirator care se manifestă prin: febră, cefalee, dureri musculare și oboseală. Infectiile virale pun in pericol protecția naturală a organismului. Fie că este vorba despre o banală răceala sau gripă, rezistența virusului la medicamente conduce la întârzierea vindecării, dar suplimentarea tratamentului cu remedii alternative  grăbește procesul de vindecare. Specialiștii susțin că indiferent de afecțnea de care suferim este recomandat să nu renunțăm la activitatea fizică pentru că în acest  mod contribuim la întărirea sistemului imunitar și la eliminarea toxinelor din organism.  
 

 

Loading...
 
 

Citește și