Durerile de cap: care sunt cele mai frecvente cauze

migrena.jpg

durere de cap, cauze durere de cap, sfaturi durere de cap, alimentatie durere de cap
Oboseala, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariţia durerii de cap.
www.clicksanatate.ro

Nici nu te-ai trezit bine și deja ai o durere de cap puternică? Nu doar alimentația, ci și unele obiceiuri de peste zi pot favoriza apariția acestor neplăceri. Iată care sunt cele mai întâlnite cauze!

Oboseala, alimentația săracă în nutrimenți, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariția durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice. Uite care sunt greșelile frecvente pe care și tu le faci!

Poziția din timpul somnului

Dacă te numeri printre persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariției migrenelor, deoarece gâtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsând pe nervi, vase de sânge și vertebrele cervicale. Și perna joacă un rol important în calitatea somnului și a stării tale de a doua zi.

Prea multă cafea sau ciocolată

Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alții consumul excesiv o favorizează. Această situație este comună și în cazul consumului de ciocolată, care conține și ea cofeină. Încearcă să limitezi porția până descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcționare a organismului tău.

Statul peste program la serviciu

Orele petrecute pe scaun, în fața computerului facilitează la finalul zilei de muncă dureri la nivelul mușchilor gâtului, umerilor și cefei. Această tensiune musculară poate fi una din cauzele problemei tale. Încearcă să faci pauze mici și dese în care să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași.

Află pe clicksanatate.ro ce alte cauze pot favoriza apariția durerilor de cap

Sucul de castraveți are calități terapeutice

Cum poți trata eficient arsurile

loading...
Loading...

Citește și

  • Un aliment rece, reflexia luminii pe suprafaţa apei sau un zgomot puternic ne poate declanşa un episod dureros. 20 la sută din persoane suferă de migrene, iar femeile afectate sunt în număr de trei ori mai mare decât bărbaţii.

  • Cele mai vechi leacuri din plante sunt menţionate chiar din Biblie. De aici au fost preluate de medicina populară şi au rămas până astăzi pe lista celor mai eficiente remedii naturale pe care le folosim toţi. Revista „Click! pentru femei" îţi arată care sunt acestea.