Drojdia de bere previne îmbătrânirea prematură

icura_cu_drojdie_jpg.jpg

O cură cu drojdie de bere este recomandată în tratamentul a numeroase boli cronice
Sursa foto: Click.ro

Și în perioada primului și a celui de-al doilea război mondial, drojdia de bere era administrată soldaților și prizonierilor de război pentru efectele sale asupra organismului uman, deoarece combătea carențele alimentare. Privită sub lupa specialiștilor, s-a constatat că drojdia de bere conține 17 vitamine ( o bună parte din complexul B ), 14 săruri minerale, 16 aminoacizi, circa 46% proteine. Mai mult, 100 g de drojdie de bere furnizează organismului proteine cât 250 g de carne și glicogen cât 65 g de pâine.

Cercetătorii  precizează că, datorită  efectelor  sale antianemice,  antitoxice,  vitaminizante , remineralizante și de protecție a  sistemului nervos,  drojdia de bere este considerată un  panaceu și este recomandată în tratamentul multor afecțiuni  precum:  colite,  dischinezii biliare,  enterocolite,  diabet zahatat, ciroze,  anemie,  gripă, variolă,  pneumonie, rahitism,  demineralizări,  infecții intestinale,  stres, nevroze, hiperglicemie,  scleroză în plăci,  ulcer, hipertensiune arterială,  constipație, cardiopatie ischemică,  ulcer, insuficiență cardiacă, tulburări de creștere și alcoolism. Totodată,  nutriționiștii  apreciază că modesta drojdie de bere trezește interesul consumatorilor  deoarece  în compoziția  sa există  o altă substanță benefică organismului uman,  acidul nucleic,  care previne îmbătrânirea  prematură  și ajută  ca acesta să rămână în formă.  Persoanele care consumă constant drojdie de bere  beneficiază de o stare generală bună  și se bucură de mai multă energie.  La creșterea rezistenței organismului contribuie și seleniul, prezent în compoziția drojdiei de bere. Totodată, seleniul  previne răcelile și bolile infecțioase, iar cura în astfel de situații durează  14 zile.

 

Cât durează cura cu drojdie de bere

 

Drojdia de bere s-a dovedit eficientă în curele de slăbire , în cazul anemiilor,  dar și în tulburările  de asimilare a  mineralelor.  De exemplu,  pentru tulburările de  asimilare a calciului și magneziului  se recomandă o cură cu drojdie de bere de 21 de zile, iar zilnic se administrează câte două- patru lingurițe de drojdie .  În cazul tulburărilor psihice cauzate de stres, dar şi al paraliziei, Parkinsonului sau bolii Alzheimer, tratamentul  constă într-o cură cu drojdie de două săptămani pe lună. De asemenea, o cură de 20 de zile cu drojdie de bere, repetată de câteva ori, ajută foarte mult la scăderea în greutate, datorită conţinutului mare de crom pe care acest aliment îl conţine.

 

O cură este reușită

 

O cură este reușită dacă durează  două săptămâni și este  urmată de o pauză  de alte două  săptămâni. Dar cura este benefică când aceasta se repetă  timp de trei-patru luni.  În timpul curei, se administrează  de două - patru ori  pe zi , câte o linguriță de drojdie dimineața și seara.

Persoanele care se confruntă cu afecțiuni dermatologice trebuie să urmeze o cură timp de o lună, iar în acest interval  să consume  patru lingurițe pe zi.

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1