Dr Alexandru Rafila știe când va fi numărul maxim de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19

alexandru_rafila.jpg

Dr. Alexandru Rafila
Între 25 aprilie și 1 mai ar putea crește numărul de îmbolnăviri
clicksanatate.ro

Şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a declarat, astăzi, în cadrul unei intervenţii televizate, că numărul maxim de pacienţi infectaţi cu noul Coronavirus se va înregistra după Sărbătorile de Paşte, în jurul datei de 1 mai.

Şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş” din Bucureşti a explicat că “până acum, am avut o creştere oarecum liniară, n-a fost o creştere abruptă, aţi văzut că numărul de cazuri înregistrate zilnic a variat între 150 şi 300 de cazuri, n-am avut mai mult de 300 de cazuri… Eu estimez că numărul maxim de cazuri noi, înregistrate zilnic, va fi undeva în jurul datei de 1 mai, între 25 aprilie şi 1 mai, pentru că-n perioada Sărbătorilor de Paşte cu siguranţă vor exista mai multe îmbolnăviri din cauza contactelor sociale care se vor intensifica, în ciuda recomandărilor autorităţilor”.

Preşedintele Societăţii de Microbiologie a spus că este de dorit să rămână acest trend linear de infectare. În caz contrar, dacă se înregistrează o dublare a numărului de cazuri înregistrate zilnic, am putea avea o problemă legată de condiţiile de tratament. În acest moment, a asigurat specialistul, nu sunt supraaglomerate secţiile de ATI.

 

Citește mai multe aici

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1