Docbook este prima aplicație din România de programări online la doctor

medici-operatie13121.jpg

Medicii infectați sunt internați

Sănătatea este foarte importantă şi este crucial ca atunci când ai nevoie de un medic să reuşeşti să îl accesezi în cel mai scurt timp. Şi vrei acest lucru fără să stai la cozi interminabile sau să contactezi telefonic spitale şi clinici pentru a te interesa de specialişti şi a face programări. O platformă online poate rezolva această problemă. Se numeşte Docbook şi este prima aplicație din România de programări online la doctor.

Aplicaţia Docbook este utilă pentru pacienţii obişnuiţi să acceseze servicii medicale direct de pe telefon sau calculator. Are o interfaţă prietenoasă şi este uşor de folosit.

Cum poţi să îşi faci programare pe Docbook

Când deschizi aplicaţia deja ai un buton care îţi deschide o listă cu judeţele în care vrei să te programezi. Apoi, după ce ai ales judeţul, se deschide o listă cu toate specialităţile medicale. După ce ai selectat specialitatea se deschide lista cu serviciile disponibile pentru aceasta. Poţi alege să te programezi la o consultaţie sau poţi alege alt serviciu.

După ce ai făcut selecţia se deschide o listă cu medici disponibili la clinicile şi cabinetele înscrise în sistem. La fiecare medic este trecută data de la care este disponibil, clinica unde poate fi găsit, câte locuri sunt libere şi cât costă serviciu de care ai nevoie, ca şi modalitatea de plată. Poate fi vorba despre plata în numerar, card, sau prin asigurare acoperită de Casa de Sănătate, însă în acest caz ai nevoie de o trimitere de la medicul de familie. Aplicaţia îţi mai arată şi o evaluare a medicilor. Astfel că poţi alege şi în funcţie de rating-ul specialistului.

aplicatia-docbook.jpg

Aplicatia docbook te ajuta să gasesşti un medic rapid
Aplicaţia Docbook te ajută să te programezi la medic foarte repede
foto: captura Docbook

Momentan, în aplicaţia Docbook, sunt înscrişi peste  5.000 de medici din peste 300 de clinici, în 42 de orașe din România. Deocamdată este vroba despre reţelele private de sănătate. Reprezentanţii companiei care deţin această aplicaţie promit însă că în viitorul apropiat vor fi incluse şi ambulatoriile din spitalele de stat.  

Conform datelor Docbok, pacientul român alocă în medie între 100 și150 de lei pentru analizele de laborator ce pot depista apariția bolilor cu incidențe mari în România (de exemplu, posibilele tumori în organism).

"Suntem impresionați și bucuroșui că, de la începutul anului până în luna septembrie, am reușit să facilităm accesul la pachetele analize cu scop preventiv pentru 20.061 de români, adică în medie peste 2.200 pe lună", a declarat pentru Click! Cristian Barbu, fondatorul Docbook .

Tot în materie de aplicaţii, o altă platformă te ajută să obţii informaţii medicale. Se numeşte Doxtar este o platformă unde pacienții pot găsi medici pe diferite categorii (oncologie, neurologie etc) și unde pot cere o a doua opinie.

Citeşte şi: 

Totul despre aplicația care a îmbătrânit vedetele pe Instagram

Stai prea mult pe telefon? Aplicația asta te anunţă din timp când rămâi fără baterie

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1