Dieta îți influențează fertilitatea

infertlitate.jpg

test de sarcina, infertilitate, cuplu, fertilitatea, parteneri
Pe lângă vârstă, alimentaţia şi mişcarea sunt alţi factori care influenţează fertilitatea la ambele sexe.
www.clicksanatate.ro

Dacă îți dorești să devii părinte și nu ai reușit încă, poți să-ți sporești fertilitatea cu ajutorul unor alimente bogate în nutrimenți esențiali pentru conceperea unui copil. Multe dintre aceste alimente se găsesc foarte ușor și pot fi de real folos.nfertilitatea poate fi definită ca fiind incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, după aproximativ 12 luni de raporturi sexuale regulate şi neprotejate. În momentul în care sistemul de apărare al organismului  tău nu mai reacţionează în faţa unor afecţiuni sau boli, se produce un adevărat dezechilibru interior prin care este afectată bineînțeles şi reproducerea.
Un sistem imunitar scăzut este vinovat în majoritatea cazurilor de infertilitate care afectează atât femeile cât  şi bărbaţii.

Fertilitatea scade odată cu vârsta

Dacă până acum ceva ani se credea că șansele unei femei de a rămâne însărcinată scad drastic după vârsta de 30 de ani, noile cercetări au ajuns la concluzia conform căreia fertilitatea începe să scadă chiar și mai devreme, undeva în jurul vârstei de 27 de ani.

Pe lângă vârstă, există și alți factori care influențează fertilitatea atât la femei cât și la bărbați.

Alimentația joacă un rol important

O dietă echilibrată este extrem de importantă în procesul de îmbunătăţire şi fortifiere a sistemului imunitar. În plus pentru stimularea fertilităţii ambelor sexe se recomandă consumul de alimente proaspete, fructe şi legume.

Fructele de pădure fac parte din categoria de alimente bogate în antioxidanți. Combat efectul de îmbătrânire a organismului, previn alterarea prematură a ovulelor sau celulelor sistemului reproducător.
De asemenea, lactatele sunt importante pentru a putea rămâne însărcinată, cu precizarea să renunți la variantele „light", sărace în grăsimi.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alimente sunt recomandate bărbaților cu probleme de infertilitate!

Căpșunile, ideale în cura de slăbit

Vezi ce obiceiuri și alimente îți dau dureri de cap!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1